Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i słabe samopoczucie

Gość Arek1880

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek1880

Witam, Mam 23 lata i jestem bardzo aktywna osobą (gram w tenisa 3 x w tyg), zdrowo się odżywiam nie pije alkoholu oraz nie pale (tak, tacy ludzie w moim wieku istnieją :)) Jakieś 2 tygodnie temu nagle zaczęło strasznie szybko bić mi serce (byłem wtedy w kinie) czułem, że uderzenia sa tak silne, że nie mogłem wysiedzieć w miejscu. Od tamtego czasu jest tak codziennie. Czuje się osłabiony, momentami serce bije mi bardzo szybko i bardzo mocno, co jakis czas czuje takie kłucie. Czym to może byc spowodowane? Biore juz magnez dziś kupie tez potas. Pozdrawiam

Witam.Arku należałoby najpierw zbadać poziom potasu i innych,bo np zbyt dużo potasu nie jest dobre dla serca.Wizyta najpierw u lekarza rodzinnego,zrób wszystkie badania a potem zastanów się wspólnie z lekarzem nad przyczyną twoich dolegliwości,a może bierze cię jakieś przeziębienie?albo jesteś przepracowany,zmęczony.Nie zawsze musi być coś chore ,żeby żle się czuć.Może też wcześniejszy silny stres daje teraz znać?Pozdrawiam.

Gość Adam9977

Tak, w takim wieku również ludzie mają nadciśnienie. Ja bym tutaj bardziej stawiał na podwyższone z emocji, nerwów czy zamartwianiem się. Nie chcesz pójść z tym do lekarza i porobić badań ? To jest tylko forum, nikt tak na prawdę tu nie leczy. I nie myśl że ludzie w Twoim wieku nie chorują na serce. Ja miałem 22 lata jak wyskoczyła mi arytmia. wiek nic tu nie ma do tego.

Nie ma co panikować, ale też nie należy niczego lekceważyć. mam podobnie, bardzo mocne, bardzo nieregularne bicie serca w różnych momentach dnia, najczęściej wieczorem. czasem jest to spowodowane zmęczeniem, czasem emocjami i stresem po całym dniu, a czasem mogę sobie po prostu siedzieć w spokoju w domu, kiedy mnie złapie. wybieram się do kardiologa od jakiegoś czasu i zadziwiająco nadal nie mogę tam dotrzeć, ale wypadałoby, tylko najlepiej wtedy, gdy te objawy są, a z tym może być ciężko. nie rób tak jak ja, idź się przebadaj, lepiej mieć pewność, że się poszło i sprawdziło niż potem pluć sobie w brodę, że się tego nie zrobiło.