Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagle niski puls z tachycardii

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Sluchajcie..od roku biore Concor Cor 2,5 na obnizenie pulsu, bo mialam czesto zbyt wysoki, tj powyzej 90...lekarz mi to zapisal...bralam zawsze pol tabletki rano i polowe wieczorem - czyli mala dawke..ale dzialalo w jakims tam stopniu...teraz od kilku dni mam puls ok 50...nie przekracza w skrajnych wypadkach 80... zmniejszylam dawke do polowy na caly dzien,ale puls sie wcale nie zwieksza..do tego cisnienie dosc niskie, sporo ponizej normy, tj 100/50, czasem ciut wyzej...czy to mozliwe zeby mi sie z tachycardii bradycardia zrobila??? I teraz co? Leki na przyspieszenie akcji serca? No przeciez to sie kupy nie trzyma...fakt, ze moje tetno bylo zwiazane z nerwica, teraz sie trosze uspokoilam,ale zeby puls az tak spadal??? Co sadzicie?/ Co radzicie??? Czuje sie jabym miala wyitowac, jakby serce mialo nagle *zasnac*..slaniam sie wieczorami, o 20 juz ide spac...no sama juz nie wiem..
Ja też biorę ten lek i wolę niski puls bo inaczej to grozi `15 kardowersja....Ale trzebazapytać lekarza i chyba zmienić lek Ja jutro idę i spytam co zaproponujeNie wiem... może kawkę?Ale dobrze, że przynajmniej możesz się dobrze wyspać to leczy sece. pozdawiam i nie rezynuj z wizyty lekarskiej. Mam sztuczną zastawkę i też sporo kłopotów ale zaczęłam stosować /z dobrym skutkiem akupresurę stóp/bo i wshodnie metod są nienajgorsze i umiejętnie stosowanepotrafią pomócnuka
Powolny spadek tętna przez dłuższy okres może by wynikiem bloku przedsiąkowo -komorowym II,III stopnia i może doprowadzić do omdleń spadek tętna poniżej 40 impulsów/min a w skrajnych przypadkach to zatrzymania akcji serca. Jest to choroba zaburzenia przewodnictwa elektrostymulacj serca
Gość stracatella
tutul proszę... kobitka pytała dwa lata temu. Do dzisiaj pewnie już zapomniała o sprawie a Ty wyskakujesz z jakimiś blokami. Po beta blokerach oczekuje się stabilizacji tętna na poziomie 50-60 uderzeń. W nocy 40 i wieczorem jak się wyciszasz 45-50 jest ok. O blokach lepiej żeby informował lekarz... bo tutaj to tylko napędzanie pacjentów psychiatrom. pozdrawiam