Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból oka (oczodół)

Gość Hedonistyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hedonistyczny

Witam, od kilku lat zmagam się z bólami oka ( 3 - 4 razy w miesiącu) Kiedy budzę się rano, już wiem że tego dnia będzie mnie boleć. Ból staję się co raz mocniejszy, ból wydobywa się z wewnętrznego kąta oka i tak jak, by pulsuje. Zazwyczaj boli mnie cały dzień i przestaje jak budzę się kolejnego dnia. Byłem u okulisty, robiłem prześwietlenia, ale nic nie wykryto. Chciał bym jeszcze dodać, że taki ból mam praktycznie zawsze po piciu alkoholu (na kacu). Również zauważyłem, że takie bóle miałem na drugi dzień po wysiłku fizycznym. Ale nawet, jeżeli nie ćwiczę, nie piję bóle i tak się pojawiają. Nie wiem co to może być, proszę o pomoc, pozdrawiam serdecznie!

Pomysl też czy dobrze się odżywiasz, czy narząd wzroku dostaje te składniki, które sa potrzebne do jego funkcjonowania....Po wypiciu alkoholu zazwyczaj jest zachwianie równowagi elektrolitów.Dlatego należy sie rano napić wody z miodem.Wieczorem nalać łyżke miodu do szklanki zimnej przegotowanej wody i zostawić na noc.Rano wypić na czczo. Może brak ci jakichś mikroelementów? Mozna to sprawdzić....

Mam dokładnie to samo niemal zawsze po alkoholu. Raz poszłam do okulisty z tym i on zbadał mi ciśnienie w oku. Jednak wtedy byłem trzeźwy i powiedział że wszystko ok. Jednak wydaje mi się że chodzi o ciśnienie wewnątrz oka alkohol musi coś zaburzać. Najlepiej pójść do okulisty na kacu 😆 Pozdrawiam