Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wibracje nad lewa piersia

Gość grzegorzowa8890

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzegorzowa8890

Witam, bardzo prosze o porade, bo juz sama nie wiem jak sobie poradzic. Od pewnego czasu zdarzaja mi sie dziwne drgania, wibracje nad lewa piersia blizej mostka. Uczucie jest dokladnie takie jakbym miala wlaczony telefon z wibracja pod skora, wibracje wystepuja co jakies 12 sekund, czasami przez cały dzien. Kiedy chodze nie odczuwam ich, wystepuja kiedy siedze lub leze. W trakcie tych drgan mierzylam cisnienie, jest idealne, puls tez, moj cisnieniomierz nie wychwycil zadnej arytmii. Mialam tez robione ekg i echo - wszytsko w porzadku. Od pewnego czasu mam tez duze problemy z zoladkiem, zgaga itd. Czy ktos ma pomysl co te drgania moga oznaczac? Blagam o pomoc.

Kiedyś zapytałem kardiologa o coś podobnego powiedział, że to mięsień mi drgał chodzi o taki zwykły mięsień nie serce. Ostatnio jakoś tak nad ranem się obudziłem i czuję lekkie drganie przykładam rękę na serce, ale puls miarowy normalny, ale gdzieś tak mi w tle coś drga jak się zacząłem wybudzać, wsłuchiwać bardziej to jak się już ocknąłem to to coś znikło, nawet zapytałem kiedyś na abc zdrowie czy migotanie przedsionków da się wyczuć jako drgania, ale lekarz, który odpowiadał napisał, że tego nie da się wyczuć. Wiem, że mięśnie drgają zdarzało się, że a to na nodze, a to na szyi a to gdzieś tam mi coś pogrywało więc możliwe, że to ten mięsień tak dryga. U mnie tu nad sercem zdarzało się tylko, ale jak spałem i się przebudziłem ale wtedy jak się przebudzam to nigdy nie mam takiej świadomości jak normalnie i nie mogę tego dokładnie wyłapać. Może to faktycznie mięsień tak dryga.