Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wynikow ekg

lukiwir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panstwa od jakiegos czasu mam problemy z sercem mam nadcisnienie i tachykardie zatokowa cisnienie teraz leczone ok 130 na 80 jak nie leczylem to srednio 200-280 na 120-90 takze wysokie mam tez niedomykalnosc zastawki mitralnej pierwszego stropnia ale wszystkie frakcje wyzutowy i parametry ok wynik robiony byl rok temu czesto mam napady czestoskurczu i mocnego bicia oraz uczucie jak by sie serce zatrzymalo i po chwili ponownie zaczyna bic ale podchodzi do gardla i pozniej nie moge dojsc do siebie przez ok 20 minut. Ostatnio zlapal mnie bardzo silny bol w klatce piersiowej inny niz zwykle i pojechalem do lekarza lekarz kazal zrboic szybko ekg po analizie wezwal pogotowie w szpitalu mowia ze wszystko ok tylko problem z Neuralgicznymi olami lewej polowy klatki piersiowej natomiast prosze osobe ktora sie zna by zinterpretowala wynik ekg Tachykardia zatokowa 120/min, normogram, niewielkie deniwelacje odc. st w I, II, aVL, V4-V6 do - 0,8 mm pozniej po lekach w szpitalu tabletki z napisem T1 oraz sterydy isptpin unidox cortydron i nie wiem po co sulpiryd i tramal niby ekg jest normalizacja odcinka st ale czesto mam teraz problemy z tym st. Prosze napisac czy to jakis poczetk choroby wiencowej ?? Mam 28 lat i na podstawie tego wieku lekarze stwierdzili ze za mlody by miec taka chorobe o co chodzi ?? Z gory dodam ze nerwicy nie mam tsh ok inne wyniki ok tylko te nadcisnienie tachykardie i teraz ten bol ten ucis niedowytrzymania i te wyniki ekg