Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kraków - Specjalista od TGA dla dorosłych- Przełożenie wielkich pni tętniczych

szarak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Czy ktoś z Was może polecić dobrego specjalistę w Krakowie znającego się na wadach serca w szczególności TGA. Mam 29 lat mieszkam w Krakowie. Mam wrodzoną wadę serca od zawsze leczyłem się u Prof Szydłowskiego. Jednak prof jest pediatrą i już chyba nadeszła pora na zmianę lekarza. Bardzo proszę o wszelkie opinię. Z góry dziękuje.

Nie wiem, czy trzeba szukać kardiologa specjalizującego się w konkretnej wadzie serca, bo i tak kardiologów, zajmujących się nami, dorosłymi z wrodzonymi wadami serca, jest niewielu. Najlepiej poszukać poradni kardiologicznej dla takich osób, jak my. Ja dojeżdżam raz w roku z Koszalina do Warszawy-Anina do takiej poradni. Ty na pewno znajdziesz ją jeśli nie w Krakowie, to w Zabrzu. Możesz też stać się pacjentem Anina :-) Masz do Warszawy znacznie bliżej ode mnie :D

Nie jest łatwo o dobrego specjalistę, pewnie dlatego, że żywe dorosłe przypadki z wrodzonymi, nietypowymi wadami serca to jednak niewielki % populacji także wszystkim czytającym szczerze gratuluję :) Od siebie mogę polecić bardzo dobrego specjalistę w Lublinie - prof. dr hab. n. med. Andrzej Tomaszewski.