Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

Gość Fishkin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Niedawno wykryto u mnie cukrzycę,w związku z czym zrobiłem badania krwi. Niepokoją mnie proporcje białych ciałek - bardzo proszę o interpretację, szczególnie, że mój lekarz rodzinny jest na urlopie a trochę się niepokoję. Z góry bardzo dziękuję. Wyniki: cholesterol 237 mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW-CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz (pomiar automatyczny): neut 1.82 (29.9%) lymph 3.50 (57.5%) mono 0.54 (8.8%) eo 0.19 (3.1%) baso 0.04 (0.7%)
Moje wyniki z badania krwi były w porządku oprócz : MCV - 95 N:80-94 MCH - 31,5 N: 27.0- 31.0 MPV - 7,3 N: 7,5 - 12.0 Dodam jeszcze, że dwa razy piściła mi się z nosa krew bez wyraźnej przyczyny... Czy to może być skutek przemęczenia lub braku jakiś witamin, a może ma to coś wspólnego z serem ( czasem odczuwam dziwne kłócie w klatce piersiowej). Z góry dzieki za pomoc.

Moja teściowa miała identyczne wynik na kilka dni przed śmiercią. Zmarła w szpitalu, podejrzewamy my wszyscy, cała rodzina, że teściowa została zeutanazjowana, bo to zła kobieta była. Dla mnie to w sumie dobrze, bo jednego śmiertelnego wroga mniej, ale nie wiem, czy dla Ciebie to dobra wiadomość... Na wszelki wypadek zawinąć się w białe prześcieradło i spróbować dotrzeć jak najszybciej do szpitala. Zrobić wydruk tej strony jako zaświadczenie, że moja teściowa z identycznymi wynikami przeniosła się do niebiosiech.

ZIEC czy Ty jesteś poważny??? Nigdy nie ocenia się wyników pacjenta na podstawie trzech wyrwanych z kontekstu wyników, które niewiele zresztą odbiegają od normy i od przeprowadzeniu wywiadu z pacjentem. Twoja wypowiedź jest zupełnie nie na miejscu. Jak można coś takiego napisać??? , jak można tak straszyć ludzi???To, że Twoja teściowa umarła to nie znaczy, że ktoś również się wywinie. Znasz tą osobę, znasz Jej wyniki, wszystkie? no nie bo i my nie znamy więc nie strasz ludzi i nie pisz takich bzdur, po to tylko żeby coś napisać. Masakra jakaś.