Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból lewego barka i kłucie w sercu

NoName6098

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 17 lat i od wczoraj mam pewien problem.Otóż późnym wieczorem złapał mnie nagle ból lewego barku aż do łokcia, gdy przeszedł (po jakiś 30-45 min) zaczęło mnie ściskać w klatce piersiowej po lewej stronie.Miałem nadzieje, że mi to przejdzie jak się prześpię.Gdy się położyłem zaczęło mi bulgotać w sercu na tyle głośno, że to słyszałem i dostałem lekkich duszności . Rano niestety wstałem z bólem barku i nieco silniejszym kłuciem w sercu niż wczoraj.Dodam jeszcze, że palę papierosy (około 15) dziennie, od ostatnich paru tygodni prawie wgl nie mam aktywności fizycznej ogólnie prawie ciągle siedzę w domu bo szkołę mam zaoczną (co 2 tygodnie) Bardzo proszę o jakieś rady, wskazówki. Z góry dziękuje.

A może to od ciągłego siedzenia? Ruszaj się.Idź na basen,albo szybki marsz z godzinę,dziennie,--- rower stacjonarny...Na bark przyklej sobie plaster kapsiplast.Utnij nozyczkami odpowieni pasek i przyklej na pół dnia.Może ten ból to nie od serca, tylko masz skrzywienie boczne kręgosłupa? kto to wie....A jak palenie ci szkodzi, to rzuc.Proste.