Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, był Pan może u kardiologa? tak wnioskuję że Pan był skoro co nieco Pan wie. Robił Pan podstawowe badania, ja nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że trzeba porobić badania, na pewno ekg to raczej standard przed wizytą, może lekarz zlecić echo, prześwietlenie, holtery czy ekg czy też ciśnieniowy, jeżeli ma Pan problemy z ciśnieniem, właśnie niech Pan zakupi sobie cisnieniomierz i mierzy tak ze 2-3 razy w tygodniu na pewno to Panu nie zaszkodzi a lekarzowi będzie łatwiej ocenić stan Pana zdrowia, zeszycik mały z 5 tabelek na date ciśnienie górne dolne puls i ewentualne uwagi. Trzeba dbać o siebie, jakieś witaminy zażywać, jak ma Pan chore serce warto wspomóc organizm i odciążyć troche serducho, lekki spacer na świezym powietrzu też nie zaszkodzi. Zawsze też można skonsultować wyniki z innym kardiologiem, jak się Pan nie zgadza z diagnozą czy sposobem leczenia. Najważniejsze to się nie załamywać i nie poddawać bo to nie pomoże, trzeba się wziąć w garść i po mału zmierzyć z problemem :). Dużo zdrówka życzę i prosze być dobrej myśli pozdrawiam Magda

Niech się Pan nie przejmuje za bardzo, ja z wadą żyje 24 lata, ja wiem że Pana jest może bardziej skomplikowana i inna przede wszystkim i każdy organizm reaguje innaczej, ale na prawdę nie trzeba się stresować tylko starać się żyć normalnie, wspomagać organizm jak się da, kontrolować to najważniejsze, żeby lekarz zobaczył Pana co rok czy co pół roku, i podstawowe badania wykonac i będzie dobrze :) Powodzenia