Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dawno przeczytałam artykuł o nerwicy lekowej chciałam zobaczyć co mi dolega, bo ostatnio straciłam dla mnie najważniejszą osobę w życiu i zaczęłam mieć objawy depresji. Na nic nie miałam ochoty, za dużo jadłam, nic nie miało sensu. Od tamtego czasu miewam lęki denerwuję mnie to, ponieważ stresuję się wszystkim, trzęsę się ze strachu, a nie powinnam, bo nie są to sytuacje stresujące. W nocy jest jeszcze gorzej. Nie mogę spać, a czasami właśnie śpię za dużo. Głównie w szkole się stresuję jak i w domu. Dosłownie wszystkim. Wyobrażam sobie nawet jakieś złe sytuacje nie wiem dlaczego. Czy ktoś mógłby pomóc nic nie mówię rodzicom ani przyjaciołom. Staram się trzymać wszystko w sobie, bo uważam że tak będzie najlepiej.

Wnioskuję że jesteś bardzo młoda przede wszystkim powiedz rodzicom czasem wsparcie już pomaga choć z własnego doświadczenia wiem że warto skorzystać z lekarza psychiatry i to żaden wstyd. Ludzie są trochę ograniczeni i myślą że jak korzystamy z usług takiego lekarza to jesteśmy psychiczni , to nie prawda . Będę trzymać kciuki. Ja sama leczę się od 12 lat z przerwami jest dobrze. POWODZENIA