Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Trzęsienie ciała przy nerwicy

Gość Katarzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Katarzyna
Witam serdecznie. W sumie nie wiem, chyba mam nerwice jak to powiedzial po badanu echa serca kardilog. Zazywam concor 2,5 oraz Magnez i Centrum codziennie. Ale mam dziwne zdarzenia z moim cialem, szczegolnie jak leze i zasypiam. Ostatnio dokucza mi lewa noga,jakby cos sie w srodku trzesie. A jak sie klade, po chwili dostaje malej trzesiawki, oczy mi sie wywracaja, trwa to kilka sekund. Trzesa mi sie rece, nogi etc. Nie wiem co to jest, jakies drzenie miesni czy jak? Moze ktos wie jak mi pomoc? Oprocz tego ciagle mrowienia, szczegolnie w stopach.
Posiadam także te same,objawy co pani Katarzyna opisała. Mam 59 lat,od blisko 20 lat leczę się na nadciśnienie tętnicze,obecnie stsuje leki Bisopromerck 5 rano 1/2 tabletki Enarenal 10 mg rano 1 tabletka oraz na noc używam krople na serce Zastanawiałam się czy,to nie jest przypadkiem,działanie uboczne któregoś z leków. Proszę o odpowiedź.
Mam dokładnie to samo identyczne objawy czasami przez całą noc boje sie przez to zasnąć, ale wydaje mi sie że to nerwica. Czy ktoś wie co to może być?? Maiłem ekg, echo, krew, często mierzę cisninie i wszystko jest ok jedni lekarze mówią że to nrwica inne że bardzo łagodne wypadanie płatka zastawki mitralnej ze sladową niedomykalnościa (zespół Barlowa). Ale do tego czesto mam tępy ból głowy za uchem i to mnie martwi(choc jest lekki)
Gość Wojciech Popek

Witam, morze byc to parkison,lub padaczka,nerwica lub skutki uboczne najlepiej zapytac lekarza,mam podobne objawy stwierdzono schizofrenia i takie trzesienie ciala stwierdzono skutki uboczne lekow, Panstwa przypadku prosze konsultowac sie lekarzem celem modyfikacji leczenia Pozdrawiam