Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenie gorąca ,mrowienie.

Gość edyta1983

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w sumie piszę w imieniu mojego męża ale problem jest bardzo męczący nie tylko dla niego ale i dla mnie bo nie wiem jak mu pomóc. W sumie napomnę że problem pojawił się już 7 lat temu tylko wtedy było to raz w roku a od listopada 2015 roku pojawia sie co 2 tygodnie .. a wygląda to tak Mąż czuje że robi mu się gorąco buzia uszy kark jest wnet bordowy zaczynają mrowiec mu ręce robi mu sie słabo zauważyłam również że i stopy robią się czerwone zaczyna go strasznie boleć żołądek i dostaje tak jakby biegunki . Raz w takim ataku jakby zemdlal póżniej strasznie mu zimno wnet nie może się utrzymać jest też słaby ... wezwałam pogotowie zabrali go na SOR zrobili ekg tomograf głowy badanie ogólne wszystko było ok jedynie cukier był wysoki wiec kazali zrobic nastepnego dnia rano i był ok... Był u neurologa robione RTG kregosłupa - ok badanie tetnic szyjnych ok stwierdziła że wszystko ok dała tabletki na nerwice był tez u laryngologa stwierdził tylko skrzywienie przegrody nosowej ale powiedziała że to nie od tego... Dziś znów to samo nie wiem gdzie szukać przyczyny bo lekarze rozkładają ręce .....

Czy mąż leczył ostatnio zęby,szczególnie kanałowo. Ja osobiście znam trzy przypadki kiedy to niedoleczone lub źle wyleczone zęby powodowały skoki temperatury niemożność połknięcia czegokolwiek,dreszcze,wymioty,spadek ciśnienia i wzrost pulsu,objawy napadów paniki.Rozwiązaniem jest usunięcie plomb(jeżeli istnieje taka możliwość) I ponowne wypełnienie ubytków ale najlepiej prywatnie i pod mikroskopem.

Nie wiem czy to może być to,ale znam podobny przypadek z tym gorącem i pozostałymi objawami i to było zapalenie tarczycy.Może warto zrobic bad. krwi :TSH, ft4,ft3,parathormon.Jak w wynikach coś będzie bisko granicy normy albo poza normą, to iśc do endokrynologa,co ma aparat USG i robi USG tarczycy. Może to cos wyjasni....