Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dobry kardilog sląskie*małopolskie

ViRuS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem Łukasz i mam 26 lat prosze was o pomoc chodzę juz do kardiologa 6 lat ponieważ mam zastawkę dwupłatkową niedomykalną w stopniu umiarkowanym zastawka jest trójpłatkowa lecz dwa płatki są zrośnięte.W każdym badaniu wychodzi mi co innego raz lewa komora ma 60mm drugim razem ma juz 50mm dziwne to jest miesiąc temu miałem Angio Tk Angio Tk Zastawka trójpłatkowa morfologicznie ocena ewentualnego zrostu płatków leży poza angio Tk Opuszka 42mm stj 30.aorta wstepująca 27 mm łuk 20 brak rozwarstwienia Posiadam niska tolerancje wisiłku potwierdzona próba wysiłkową lewa komora powiększona odczuwam na lewym boku moja efektywnosc serca maleje a kardiolodzy z Zabrza każą czekać od opuszka aorty sie jeszcze powiększy dodam także ze choroba zmusiła mnie do zrezygnowania z pracy było mi juz za ciężko co otym sądzicie zmienic kardiloga czy czekać na ewentualną opercaję.Przepraszam za błedy i proszę o jakiegoś dobrego kardiologa luk kardiochirurga na sląsku może byc także z krakowa dziekuje pozdrawiam Łukasz