Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej

Gość Lajsek

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od tego że leczę się nadal na helicobakter, z tego powodu odczuwam mdłości ból brzucha, czasem zgagę .Lecz nie dawno pojawiły mi się inne objawy takie jak ból w klatce piersiowej które nie mają jednej lokalizacji, najczęściej jest to lewa strona okolica sutka, czasem ból , ucisk pojawia sie bliżej mostka czy też z prawej strony klatki piersiowej.Po dwóch dniach takiego bólu udałem się do kardiologa , gdzie miałem robione EKG i lekarz mnie osłuchał, według niego wszystko wyszło jak najbardziej w porządku i nie ma tu kłopotu z sercem.Ciśnienie również mierze praktycznie codziennie i wynik jest raczej w normie do max 140/80 (najczęściej 130/70) plus również nei jest wyższy niż 75.Podczas wysiłku nie zauważyłem też jakiś zlych objawów a dodam że różnego rodzaju sporty uprawiam dość często.Niestety jestem osobą która dość szybko sie denerwuje, pomimo brania leków na uspokojenie częśto nie mogę sie uspokoić co powoduje że pojawia sie dużo szybszy oddech, czy też dziwne mrowienie palcach.Dodam że mam 19 lat i wcześniej nie miałem tego typu problemów.

Witam, ja tez się leczę na tę bakterię w dodatku mam małe nadżerki w żołądku zapalenie żołądka i zrucanie treści żołądkowej do przewodu pokarmowego i tak jak ty odczuwałem bóle w klatce piersiowej z lewej strony bóle te są związane z właśnie z tymi dolegliwościami a nie sercowymi tak mi powiedział lekarz dodam, że robiłem 3 razy EKG i ECHO serca i wszystko ok proponowałby ci zrobić Gasroskopie jak nie miałeś robionej.Bo poprzedni lekarz leczył mnie na właśnie na serce.

Dobrzxe radzi: gastroskopia może sprawę wyjaśnić i to na pewno z sercem nic spólnego nie ma. Możesz pić krople propolisowe działające łagodząco na błonę śluzową żoładka.I nie jesć przed snem, nie kłaść się po jedzeniu,ale stać lub chodzić jakies pół godziny po jedz. Wtedy treść żoładka się nie cofa i nie podrażnia przełyku. Siemię lniane możesz wieczorem sie napić tez.