Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie dlawienia w klatce piersiowej

Gość nataniel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. jakis czas temu zglosilem sie do lekarza ze zwyklym dlugotwalym przeziebienie. kiedy powiedzialem ze czasem mam wrazenie ze odczuwam dusznosci Pani doktor postanowiła zmierzyć mi cisnienie i zaraz po tym stwierdzila ze musze zrobic sobie ekg co tez zaraz zrobilismy na miejscu, po tym badaniu pani zalecila holter ktorego tez nosilem przez 24 godziny, dostalem tez skierownie do kardiologa. holter(mam nadzieje ze uzylem dobrej nazwy) oddalem jednak nie konsultowalem sie w tej sprawie z doktor ani nie poszedlem do kardiologa. niestety zbieglo sie to z egzaminami w szkole oraz nasileniem mojej pracy wiec po prostu sie nie wyrobilem teraz tez nie bardzo mam czas aby udac sie do lekarza jednak od jakiegos czasu mam wrazenie ze boli mnie zoladek, dusznosci jakby sie nasilily i od jakiegos tygodnia, szczegolnie w godzinach wieczornych odczuwam jakby dlawienie, czasem przeszkadza mi to w zasnieciu. pytanie, pewnie bez sensu bo wiem ze powinienem udac sie z tym do lekarza jednak czy jest to bardzo pilne oraz ewentualnie jakiego typu problemy moga to byc bo naprawde ciezko jest mi wygospodarowac teraz nawet te troche czasu. wedlug mnie, cisnienie ktore bylo mierzone przez to urzadzenie ktore nosilem przez 24 godziny bylo za wysokie. mam 24 lata prowadze raczej spokojny tryb zycia, nie przesilam sie w jakis sposob imprezami, nie pije duzo. poza paleniem nie przyjmuje zadnych uzywek

Nie podałeś żadnych większych informacji na których można było by się skupić. Ani ciśnienia podczas ów wizyty, ani co wyszło w ekg. Pewnie nic Ci nie powiedziano. Szkoda że nie poszedłeś po wynik holtera. Pytanie też, jakiego miałaś tego holtera? Ciśnieniowego (mierzy ciśnienie krwi przez 24h) czy też ekg (zapisuje pracę serca przez 24h). Nie wiem, ale raczej nikt nie odpowie Ci na to pytanie, bo powodów takich dolegliwości może być multum. Począwszy od żołądka. Już samo to, że lekarza coś zaniepokoiło w Twoim sercu, powinno być sygnałem ostrzegawczym. To że jesteś młody i nic tam nie bierzesz, nie znaczy że nie możesz mieć problemów z sercem. Rwij jak najszybciej po ten wynik holtera i jak będą długie kolejki do kardiologa, przedstaw go chociaż rodzinnemu. W razie czego, zawsze może Cię od razu skierować do szpitala. Wiem, trochę nie fajnie tak straszyć, ale wydaje mi się że lepiej dmuchać na zimne, niż później żałować. Dużo zdrowia życzę.