Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zimne stopy, fioletowe kolana i łatwe przeziębianie się

Gość Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 25 lat i problemy z krążeniem, a dokładnie w kończynach dolnych. Dosłownie rzecz biorąc stopy zawsze mam lodowate, a kolana czasami niemal fioletowe. Nie wpływa to diametralnie na moje życie, ale jest dosyć dokuczliwe, bo np. wystarczy, że chodzę bez skarpetek (nawet latem) i od razu boli mnie głowa i łapię katar. Jakiś czas temu stosowałem Ginkoprim, ale nie pomógł za bardzo. Czy to jest do wyleczenia, czy to już taka moja natura? Pozdrawiam
ja mam 19 lat i lodowate stopy odkąd pamiętam. Często są też lekko wilgotne. Trochę to uciążliwe, bo mam opory z ich pokazywaniem - są na ogół blado żółtawe albo lekko sine. Jak dotąd jednak nic specjalnie z tym nie robiłam, bo nie wiem czy coś się z tym robi :] Pamiętam że w ostatniej klasie podstawówki na bilansie lekarz zwrócił na to uwagę i powiedział że to problem z krążeniem i coś z układem nerwowym. Ale jakoś nikt się wtedy tym specjalnie nie przejął, więc nie przywiązywałam do tego uwagi. jest to dla mnie uciążliwe, ale jakoś nigdy nie rozmawiałam o tym z lekarzem - bo jeszcze wyjdzie na to że sama szukam sobie chorób. Ale jeśli ktoś ma na ten temat jakieś informacje to bardzo prosiłabym o zamieszczenie ich tutaj. pozdrawiam
Gość Kiepska sprawa
Może to być jak z Kamilą Skolimowską czyli problem z zakrzepami.Chociaż myśle że może być coś jeszcze.A na zakrzepy z powodu miażdżycypodobno jest dobry zastrzyk z wersenianu sodowego(albo innego)-ale nie przesadzać z dużym stężeniem.Tu jest więcej o tym: http://www.chelatacja.pl/ .Na pocieszenie napiszę ze można samemu to zrobić taniej.Koszt tego wyniesie około 10 zł średnio-z tym że na początek trzeba kupić stosowne substancje do zabiegu i odżywki oraz komplet(chyba niestety są tylko 1 razowe) do przygotowania kroplówki.Wersenian sodowy jest w cenie niecałych 20 zł za 100g a taka paczka wystarczy na około 30 razy więc koszt w porównaniu z resztą jest symboliczny. Do tego to jest dobra odtrutka-działa w przypadku zatruć wieloma metalami ciężkimi oraz np. związkami glinu.