Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Monika999

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monika999

Od miesiaca strasznie boli mnie glowa, cieszko mi sie oddycha ,jak pobieram powietrze to tak jak by w polowie glowy mi stawalo...wtedy tylko czuje jak serce mi walki jak by mialo wysloczyc i cieszko mi Sie uspokojic , od nie dawna strasznie mnie boli reka , az sciska😐 Czuje sie jak bym miala zemdlec , az sie boje ze umre , w nocy spac nie moge ... Pomocy !!! Bylam u lekarza ale mieszkam w angli , wedlug nich jest wszystko *ok*

Hej za mało informacji Monika. Co wg angielskiego jest ok? Też tutaj mieszkam więc trochę wiem jak lekarze niektórzy badają. Masz jakieś badania? Robiono Ci tutaj badania? Jak dla mnie to 90% sprawy nerwicowe po opisie ale... dobrze sprawdzić czy jakaś organiczna przyczyna nie jest. Jeśli masz dalej objawy dobrze jest zadzwonić pod 112 i powiedzieć o objawach, mogą przysłać ambulans i zrobią Ci podstawowe badanie EKG, ciśnienie, cukier, saturacja. Jeśli wyjdzie ok wtedy zrób sobie badanie ogólne krwi, morfologia, OB, cholesterol, i hormony tarczycowe poprzez lekarza GP. Jeśli i te badania będziesz miała ok to cóż... witamy w klubie znerwicowanych. Pozdrawim

Gość Monika999

@sniper77 mialam robione badania krwi i wszystko jest ok , robi mi w szpitalu badania , sprawdzali mi serce I jest ok ? Ale jak jest ok jesli Zle sie czuje ... Bylam tez u lekarza i czekam na jeszcze jedno badanie , na 24 godzinne monitorowanie serca dokladnie. Dziwi mnie ze az tak Zle sie czuje , w nocy spac nie moge bo czuje jak mnie kuje w klatce piersiowej , Prawa reka mnie rwie masakra ... Ja mam tylko 16 lat :( w angli to Oni nie biora pod uwage ze to moze byc nerwica wiec nie wiem jak sie leczyc... Bylam w szpitalu tyle razy , w sumie w * A&E* wiec jak bym wezlala karetke to by se pomysleli ze Jakas idiotka ze mnie bo bylam u nich tyle razy !

Monika w leczeniu tego typu objawów trzeba wyeliminować wszystkie organiczne przyczyny poprzez badania. Tarczyca jest istotna ponieważ jej nieprawidłowa praca może powodować różne sensacje jakich doświadczasz ze względu na zaburzoną gospodarkę hormonalną. Czasami lekarze, co mnie denerwuje wmawiają człowiekowi ze względu na wiek że mu nic nie jest np: młody jesteś to na pewno masz urojenia. Wyeliminuj somatyczne przyczyny swojego złego samopoczucia. Jak na moje krzywe oko to organicznie jesteś zdrowa ale doprowadź badania do końca. Jeśli się okaże że ok to trzeba szukać pomocy psychologa. Pozdrawiam