Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Objawy

filip3k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na poczatku chciałbym przeprosic za byc moze zle forum, ale mam nadzieje, ze jednak ktos pomoze. Otoz, od dluzszego czasu mam dziwne objawy czegos co nie jest miłe. Często kłuje mnie w sercu, oraz w mostku. Dochodzą do tego również odruchy wymiotne. Czasem częste i silne a czasem słabe. Raz zdazylo sie ze wyleciala przy tych odruchach dziwna wydzielina tzn podobna jest go gęstej śliny, piany. Robilem EKG i wszystko bylo okej. Prosiłbym o szybka pomoc na forum, jak i na e-mail. Z góry dziekuje. Pozdrawiam

FILIP3K EKG jest robione w przypadku sprawdzenia elektrycznej sprawności serca. Podstawowe badanie stwierdzające czy nie miałeś ataku serca przy kłóciu w klatce. Kłócie w klatce często jest mylone z niegroźnymi nerwobólami, kłocie serca może być spowodowane niedoborem elektrolitów potasu,sodu,magnezu. Co do wymiocin to ciężko powiedzieć, ślina piana wygląda na normalną treść żołądka, martw się jakbyś zaczął wymiotować krwią. Najlepiej jednak iść do lekarza. Pozdrawiam

Mogą minąć, nawet miną na pewno tylko kiedy to żaden lekarz Ci tego nie powie. Leki na nerwobóle są to tradycyjne leki przeciwbólowe. Ale nie rekomenduje branie leków jeśli nerwobóle nie są zbyt uciążliwe. Filip nie napisałeś jaki tryb życia prowadzisz, jakie jest Twoja codzienna dieta. Kłócie w okolicy mostka może też mieć przyczynę z żołądka(refluks) a mdłości i wymioty wskazują że zacząłbym szukać problemów najpierw tam. Pozdrawiam

*Raz zdazylo sie ze wyleciala przy tych odruchach dziwna wydzielina tzn podobna jest go gęstej śliny, piany.* A czy zauważyłeś przy tym swędzenie/pieczenie w gardle? Jeśli tak, to może być reakcja uczuleniowa chociażby na kurz, zarodniki grzybów w powietrzu lub jakiś pokarm/napój. Spróbuj zażyć lek przeciwhistaminowy (cetyryzynę, np. Zyrtec), jest to lek drugiej generacji więc działa też łagodnie uspokajająco. 1 raz dziennie, najlepiej rano przez 3 dni, i zobacz czy objawy ulegną zmniejszeniu. Zastrzeżenie: nie jestem lekarzem, moje porady opierają się jedynie na doświadczeniu i hobbystycznym zainteresowaniu medycyną.