Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica

Mirenka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was jak pokonać tą nerwice lękówą od dwóch lat z nią się zmagam mam tak ze ciężko mi jest gdzies wyjść bo czuje od razu nerwy lub jak ktoś do mnie ma przyjechać naprzyklad z rodziny to też się denerwuje ciągle myślę o sercu jak bije czy mnie zakuje czy nie nigdzie nie wychodzę bo się boję że coś mi się stanie dodam że biorę też lek na arytmie serca od dwóch lat .

Witam , Od pewnego czasu dziwnie sie czuje mam lekkie zaburzenia swiadomosci przyspieszone bicie serca w spoczynku (stwierdzona tachykardia ) stwierdone nadcisnienie tetnicze zlewne poty uczucie sennosci mimo ze nie chce mi sie spac bole glowy i lekkie zaburzenia rownowagi (uczucie slabych nog ale ustac moge tylko wystepuje tez uczucie jakbym mial sie przewrocic ) brak zawrotow glowy brak sil na cokolwiek najchetniej to bym lezal i nic nie robil czy to objawy nerwicy ? dodam ze na andcisnienie biore bisocard 2,5 mg i aspargin i niczym sie nie stresuje prosze o odpowiedzi kogos kto mial takie objawy

Mirenka ja też mam dziqne schizy jak wyjde na miasto pocę się czuję dezorientacje i inne.Ale powiem ci że to staram się olewać i przechodzi. Teraz lubię wychodzić na miasto a mieszkam w UK i wiesz mi że nueraz jest tyle wiary na mieście że masakra. Najgorzej jak niedożywieni anglicy przyjeżdzają do centrum aby się dożywić w restauracjach bo w domu nie potrafią nic zrobić do jedzenia😆. Taki mały żarcik ode mnie, gdyż pracuję jako kucharz w restauracji. Ja poza validilem nic nie biorę nawet beta blokera milocardin. Piję moją herbatkę oraz jem surowe kakao i proszek z korzenia maca i dużo owoców. Nie powiem mam też wstrętne dni taki jak dzisiaj czuję bicia swojego serca ,dziwne kłucia itp. Mam pytanie czy ktoś z was ma dziwne podskakiwania ciała podczas zasypiania tak jakby skurcz serca wybudzał i całe ciało jakby podskakiwało.?

Odebrałem ostatnio holtera 7 dniowego i echo serca.wyszło wszystko w normie bez pauz, bez tahykardi tylko skurcze nadkomorowe i poraz pierwszy komorowe w ilości fizjologicznej. Szkoda że po zdjęciu holtera dostałem poraz pierwszy takich skurczy że masakra.Co minute skurcz i tak przez 8 godzin.Ale naszczęście od 10 dni miałem może z 5 skurczy.Nie licząc tych podczas zasypiania. Też kiedyś sie wyleczyłem sie na 2 lata.

Marcin jak odbierzesz wyniki, zbadaj jeszcze tarczycę, mianowicie poziom hormonów to ważne. Czasami jak człowiek ma problemy z tętnem lub ciśnieniem krwi, lekarstwa zaskakująco nie pomagają bo przyczyna może leżeć w złej gospodarce hormonalnej z powodu nadczynności lub niedoczynności tarczycy. Musisz najpierw upewnić się że nie masz chorób organicznych. Pozdrawiam

Do Mirenka Co do serca i nerwicy Lękowej to sprawdź jeżeli nie sprawdzałaś tarczycę TSH,ft3,ft4 ferrytyne czyli poziom żelaza w ustroju,czy nie masz czasem źle doleczonych kanałowo zębów i czy gdzieś nie zbierają się resztki jedzenia między zębami.Zacznij jeść kaszę gryczaną albo jaglaną ze względu na magnez,krzem i błonnik bo mogą one pomóc przy nerwicach,zwłaszcza krzemu brakuje wielu osobom ze względu na to że występuje on w produktach prostych i nie przetworzonych.Jeżeli ktoś ma problem z żołądkiem to może nie przyswajać B12 z jedzenia i powinien suplementować,tak z 10 mikro gram na dzień,kolejną ważną rzeczą jest kwas foliowy można kupić folika i brać ale jeżeli po paru dniach będziemy się czuć po nim gorzej to możliwe że mamy niesprawny cykl metylacji a to grozi poważnymi chorobami np.zawałem udarem,nowotworem,Wtedy rozwiązaniem jest zakupienie b12 i kwasu foliowego w formie zredukowanej(zmetylowanej).Wielu ludzi o tym nie wie a nawet lekarze często mówią że pierwsze słyszą.Piszę to dlatego niech inni też to przeczytają i rozważa tą opcję bo może to komuś pomoże odzyskać zdrowie.