Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Objawy po odstawieniu

Gość krzysiu123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysiu123

Witam wszystkich.Cierpie na nerwice od okolo roku.Bralem asertin badz asterin i atarax.Nie biore tego juz okolo 2 miesiecy.Okrppnie mnie boli lewa lopatka do szyi,pod pachami i oczywiscie niekiedy klatka i brzuch,raz na jakis czas micniejsze jedno uderzenie serducha.Pytanie:Czy przez nerwice moze bolec doslownie wszystko?Nie chce sobie wkrecac zadnej choroby ani latac po lekarzach bo po pierwszym ataku tylko znaleziono niedobor potasu ktory uzupelnialem,reszta badan w normie(ekd morfologia).Pale papierosy alkochol bardzo rzadko.Z gory dzieki za odpiwiedzi

Pierwszy lek to SSRI, kumulujące się w ustroju, o długim czasie eliminacji z organizmu, nie powinno się ich nagle odstawiać, gdyż może to spowodować nieprzyjemne (choć raczej nie niebezpieczne objawy odstawieniowe). Drugi lek to hydroksyzyna, przeciwlękowy specyfik który jak najbardziej może uzależniać przy długim i regularnym stosowaniu. Pytasz czy od nerwicy może boleć wszystko. Jak najbardziej mogą boleć mięśnie - szyi, barku, ramion, klatki piersiowej - od ciągłego napięcia. Zalecałbym Ci wykonanie raz jeszcze EKG, echo serca, morfologie pełną, elektrolity, OB, CRP. Jeśli chodzi o palenie papierosów, to przynajmniej zastąp je ekwiwalentem syntetycznej nikotyny. Toksyczne produkty spalania są wybitnie niezdrowe, ale to chyba wiesz. Zastrzeżenie: nie jestem lekarzem, moje porady opierają się jedynie na doświadczeniu i hobbystycznym zainteresowaniu medycyną.