Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duże problemy z sercem na tle emocji

Jagoda28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja tez walcze z nerwica juz od 4 miesiecy i powiem ze psychoterapia jest najlepszym sposobem na pozbycie sie objawow nerwicy lekowej . Mam 24 lata a czuje sie jakbym mial 74 . Tachykardie tez mialem stwierdzona ale to juz minelo . Biorac bisocard 2,5 mg jakos to minelo . Aspargin na wzmocnienie organizmu magnezem :) a na uspokojenie biore meliski ale to nie za czesto . A w moim przypadku najlepszym sposobem oderwania sie od lęku jest autohipnoza . :)

25mg to dużo??Dajcie spokój ,znam osoby które muszą mbrac po 200mg .Jeżeli lekarz zapisuje leki w takiej małej dawce to tylko po to aby poprawić komfort życia lub w jakiś sposób zabezpieczyć serce przed gorszymi arytmiami,25mg dla dorosłego człowieka to mikrodawka,naprawdę nie ma sie co przejmować!I uwierzcie mi,kolatania,przeskoki,ataki paniki ma wiele osób tylko poprostu nie mowia tym.

Wiem, wiem AS12, jest nas całkiem sporo nawet tylko na tym forum... O ile dobrze kojarzę, jesteś tu od dawna więc wiesz o czym mowa ;-) Chodzi o to, że lekarze różnie gadają, bo ja mam niskie ciśnienie ale wysoki puls i dlatego jeden tak, drugi siak. Poza tym te wszystkie pierniczone paniki i serce nawalające po kilka godzin jak chce... Cóż, jest jak jest, zastanawiam się tylko czy nie ma na to lepszego leku niż beto ;-)

Leków na serce jest milion pięćset sto dziewięćset haha do wyboru do koloru,ja sama zmieniałam trzy razy,na początku mialsam concor,później betaloc,teraz biorę metocard i mi pasuje,działa szybko i to jest najważniejsze dla mnie,chodzi o to aby lekarz słuchał ciebie i dobierał tak leki aby tobie pasowało,masz prawo zmienić jeśli tobie nie odpowiada!trzeba zawsze mówić lekarzowi o swoich spostrzeżeniach i sugerować zmiany jeśli coś jest nie tak!Ataki tachykardii też mnie mecza i też ich nienawidzę ale co zrobić??najlepiej mieć to w d.....e!!!!!

Eee chciałem się dopytać odnośnie zmian lekow, ale jakos bardziej interaktywnie, tak to forum zablokujemy na amen do rana :) Zreszta nie o wszystkim na forum chce i lubie pisać ot np. czy dalas łapówkę lekarzowi o nazwisku X? Sa sprawy których nie wywala się swiat