Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duże problemy z sercem na tle emocji

Jagoda28

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Kochani. Od jakiegoś czasu mam problem tego typu, że przy silnych emocjach, szczególnie tych negatywnych dostaję jazdy w formie wysokiego pulsu i do tego zatrzymywanie, przeskakiwanie serca, tzn bije bardzo szybko i co któreś uderzenie przestaje na moment żeby znów bić ze zdwojoną siłą, potrafi to trwać przez 2 godziny. Czy ktoś się z czymś takim boryka? Mam nerwicę lękową i tachykardię, biorę beto zk 25 i cloranxen ale średnio pomaga, może za mała dawka. Help......

Wiem o czym mówisz, mam tak samo tylko, że o wiele więcej dolegliwości przy tym... Jeśli wyleczysz nerwy to i serce będzie spokojniejsze, to fakt, ale same nie damy rady. Całe życie uspakajaczy brać nie można ;-) myślę, że jakaś psychoterapia byłaby wskazana, albo chociaż naprawdę dobrze dobrane na jakiś czas leki. Im prędzej tym lepiej. Ja czekam już o wiele za długo... Dlatego objawy mam okropnie nasilone momentami.

Też mam Nerwicę Lekową i tak też borykam sie z tym problem co ty. Ale w dodatku potrafie sie jeszcze caly trząść itd.. Po 1 wszystko to jest przec Nerwica Lekowa i wiekszosc twoich objawow zniknie po psychoterapi . bo tak wyglada wlasnie leczenie tego. ja sam osobiscie tego nie mialem ale mysle ze pojde na to . Ogolnie jak palisz papierosy pijesz alkohol kawe lub jakies energetyki to zaprzestaj tego wszystkiego to na pewno poczujesz sie tez lepiej :) Kofeina zabiera magnez. Magnez wazny dla serca.. i podnosi cisnienie.. i radze malo sie stresowac. bo kazdy stres zawsze zweza naczynia krwionosne one podczas stresu sie kurcza. a jeszcze jak palisz papierosy to juz wogule. lepiej rzuc bo bedziesz miec przerabane ;)

Ze wszystkich używek ja akurat piję tylko kawę i to nie mocną 2 razy dziennie ;-) i też uważam, że terapia to najlepszy sposób tylko, że mając dziecko lub dzieci jest to trudne do zrobienia... Dlatego biorę tylko leki, ale jak już mówiłam, ileż można, tym bardziej, że po jakimś czasie słabiej działają. A rozmowa pomaga. Z terapeutą na pewno podwójnie.