Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to arytmia czy ja oszalałam... PROSZĘ O POMOC

Gość Martynkie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martynkie

Witam, zacznę od początku. Mam 18 lat. Kilka miesięcy temu zaczęły mi dokuczać dziwaczne ,,przeskoki*/,,potykania* serducha. Oczywiście z płaczem pobiegłam do lekarza. Pani lekarka dała mi skierowanie na badanie krwi oraz hormonu tarczycy. Wszystko w normie, hormon tarczycy podwyższony jednakże nie ponad ,,widełki*. Pani lekarka powiedziała, że to ,,przesilenie jesienne* i nakazała brać witaminki. Tak też robię. Niestety, problemy z serduchem nie ustały, przy tym strasznie się denerwuję, smucę, nie umiem skupić się na nauce gdyż ciągle myślę o tym, że mam straszną chorobę i umrę lub czeka mnie straszliwa operacja. Od wczoraj jestem przeziębiona, towarzyszy mi przy tym kaszel i ucisk nad mostkiem, pod szyją... Mniej więcej tak. Proszę co mam robić, jutro mam lekarza natomiast i tak z pewnością pani mi znów powie, że to ,,przesilenie* albo jaka inna cholera... Może ktoś miał podobnie, pomóżcie

Gość sakreble2

Potwierdzam potwierdzam potwierdzam to co Ci dolega to najprawdopodobniej wynik zmeczenia, jesiennej pory, braku witamin, byc moze nerwow czy tez wszelkiego rodzaju lenkow . Te przerwy w sercu wystepuja u wszystkich ludzi , najczesciej wlasnie doskwieraja jesienia. Rozumiemy Cie ze dotychczas ich nie mialas i sie niezmiernie boisz bo *jak to zdrowe serce moze sie potykac, pracowac nie rowno lub bardzo szybko lub wolno?* Kiedy jestes mloda nie zwracasz na to uwagi i nei wiesz ze tak jest, potem wlasnie pomiedzy 20 a 30 rokiem zycia szybciej sie meczysz (takze przy nauce) ale to nie znaczy ze jestes chora. Otoz takie objawy przewaznie uwidaczniaja pomiedzy 20 a 30 rokiem zycia, wiekszosc ludzi ich nie odczuwa wogole, niektorzy odczuwaja bardzo, taka uroda (fizjologia). JA do okolo 23 roku zycia moglem gory przenosic, uczyc sie do 7 rano bez przerwy pic przy tym duzo kawy i nic. Potem w miare uplywu czasu organizm juz CI na to nie pozwoli a jak bedziesz probowala to bedzie sie wlasnie mscil takimi objawami. A jesli jestes nerwicowa (nie mylic z nerwowa ) to takie objawy masz jak w banku. Najgorsze co mozesz zrobisz to drazyc temat, wpadniesz w bledne kolo, nikt ci nic nie wykryje a objawow bedziesz miala wtedy o wiele wiecej. Bron Boze nie zaczynaj sprawdzac pulsu czy cisnienia sama bo nigdy nie jest caly czas rowny i idealny. JAk lekarz nic nie wykryl to super , widocznie musisz jedynie odpoczac, zrelaksowac sie i bedzie lepiej.

Gość sakreble2

No i na koniec, takei drgania miesni o ktorych piszesz to jest klasyczny objaw tego co Ci mowimy. Nie uczysz sie teraz do jakis egzaminow (matura?), nie uprawiasz za malo sportu?, pijesz jakies uzywki (kawa?), palisz? Denerwujesz sie czyms innym niz stan zdrowia?