Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Concon cor!

baasia88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam maleńki problem. Otóż, zawsze biorę 1/2 tabletki concon cor 2,5mg z rana. Dziś rano wstałam i patrzę, że miejsce obok materaca jest puste, jednakże zajrzałam pod materac a tam znalazła się jakaś połóweczka. I teraz pytanie, czy nie wzięłam dziś dawki i aż tam wsunęła się pod materac, czy nie wzięłam w jakiś poprzedni dzień.... Wziąć teraz dzienną dawkę, czy nie ryzykować?

Tez biorę pół concor 2.5mg. Kardiolog powiedział mi kiedyś ze to jest tak mała dawka ze czy się weźmie danego dnia czy nie to nie ma znaczenia. To jest dawka ok 1.25mg ludzie biorą po 5-10mg i wtedy należy przestrzegać dawkowania a w Twoim przypadku to nie ma znaczenia. Ja bym nie brał bo mi serce zwalnia do 46ud/min wolę jak mam ok 55-60 puls :)

W aptece sa takie specjalne pudełka na dawki leków.Są podzielone w środkuna 7 części i napisane sa dni tygodnia..Wkładasz na każdy dzień po tabletce na cały tydzień i wtedy już nie musisz mysleć czy zapomniałaś wziąć czy nie.I nie stresuje się, bo nic sie nie stało.

Gość Edekzkredek

Nawet jeśli byś zażyła drugą połowę, to nic Ci nie będzie. Dawka 2,5 to też jeszcze bardzo mała. Ja mam pytanie z innej beczki, bo również biorę 1,25 na dodatkowe pobudzenia. Odczuwacie jakieś skutki uboczne związane z tym lekiem? I czy ktoś pije czasami alkohol. Ja od czasu do czasu piję, ale lek biorę zawsze rano. Nigdy mi się nie zdarzyło wcześniej sparzyć alkohol, jak 8 godzin po zażyciu. Ktoś ma jakieś doświadczenia?