Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sama niewiem co to? może ktoś też tak ma?

mna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nazywam się Marzena od jakiegoś czasu miewam dziwne zachowania spowodowane chyba przez samą siebie.Od dzieciństwa pamiętam jak ojciec zabierał mnie do szpitala bo nie mogłam złapać tchu poczym pojawiał się lęk ze się udusze.W szpitalu dawali mi kroplówke zostawili na noc i przechodziło.Ale z czasem wynalazłam sposób jak sobie z tym radzić żeby przestało.Poprostu musiałam się czymś zająć myśleć o czymś intensywnie żeby nie doprowadzić do lęku.I tak sobie radziłam tedaz mam 30 lat i od roku mam wrażenie ze coś ściska mi gardło po czym strasznie panikuje i gdy myślę o tym to nasila się to jeszcze bardziej.ale gdy zajmę czymś głowę to przechodzi do półki znów pomyślę .wiem ze to dziwne ale czytam wasze problemy i szukam podobnych.Pomyslałam sobie ze to może nerwica ale mnie nic nie boli nie mam żadnych kluc w klatce.moze jest tu ktoś kto przeżywa to samo?pozdrawiam

Sama już to wypróbowałaś, więc wiesz,ze najlepiej odwrócić uwage. Najlepiej zająć się jakimś sportem: pływanie, szybki marsz z kijkami ,gry zespołowe , taniec ,gimnastyka --co lubisz. Zmęczenie fizyczne odsuwa myśli,które prowadzą do takich stanów.Pozdr.

Jeszcze jest inny sposób: pomoc innym ludziom, którzy są w trudnej zyciowej sytuacji: np.. choroba, bieda itp. Np. jakiś wolontariat.Wtedy przestajesz skupiać sie na sobie i myśleć,że ,,coś** się zbliża.Przy problemach innych ludzi , twój problem robi sie coraz mniejszy,a nawet znika.