Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie w ciele, pisk w uszach, czerwone oczy

Gość Sebi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od roku mam taki problem, że 24h na dobę czuję bicie swojego serca, jest to odczucie czysto fizyczne, np. głowa drga mi w rytm bicia serca, czuję puls w rękach, w nogach... Słyszę też jednostajny lekki pisk w uszach, który nasila się wraz z aktywnością serca. Mam problemy z wysiłkiem fizycznym i z pochylaniem głowy - wtedy czuję jak pęcznieje mi od krwi, oczy zaczynają czerwienieć, łzawić i szczypać... Co to może być? Byłem u kilku lekarzy (także kardiologów) i nic... Ciśnienie w normie, EKG w nomie, Echo serca w normie. Lekarze sugerują nerwicę, ale to na pewno nie to... :/

Gość sara8899

Miałam już dużo badań. Myślałam że tarczyca. Na usg wszystko ok. Pulsuje mi wszystko, łeb chce peknac. Stało się to parę dni po tym jak skończyłam brać antybiotyki. I trwa do dziś. Sugerowali mi lamblie bo wyszła w badaniu ale wątpię żeby to mogło być to. Boje się ze w końcu od tego coś się stanie. Seba co zamierzasz? Może doppler zyl? Tomografia? Ja już sama nie wiem. Nie miałam żadnego wypadku. Skąd to się wzięło to nie mam pojęcia...oczywiście mi też wmawiają nerwice

Sama. Wydałam kupę kasy na różne inne badania, żaden lekarz na to nie wpadł. Ja sama doszłam do tego ze jak leżę to tak jakby krew do głowy spływala i miała wybuchnac, jak pochyle w dol to już w ogóle masakra. Kregi uciskaja naczynia krwionosne i dlatego tak jest. Mam nadzieje ze da się coś z tym zrobić poza operacja :/ dzisiaj idę na rezonans.

Lamblia wyszła w kale. Leczylam dwa razy. Szczerze mówiąc nic innego mi nie wyszło oprócz tej lamblii wiec myślałam że może to pulsowanie przez to. Lekarze mówią ze lamblia to dolegliwości brzucha i jelit a nie pulsowania. A ja takich nie mam. Żeby lamblia wyszła w kale to musisz zrobić parę razy badanie bo one cystuja co 26 dni. Także może wyjść ujemny a mogą być. Ale to nie lamblia. Mi się właśnie wydaje czysto mechaniczny uraz. Jak się pochyle to od razu jakby krew do głowy spływala I miała wybuchnac. Wynik rezonansu szyi mam za 4 dni. Ale Lekarz mówił ze jakieś zmiany są. Zamierzam iść na doppler zyl szyjnych i kregowych.

Witam Nie jestem żadnym akwizytorem podałem jak na tacy przykład preparatu który może pomóc,nie musi być od biofarmu może być od każdej innej firmy ale o podobnym składzie,nie kosztuje dużo i jest bez recepty.Bo tu chodzi o odpowiednią dawkę i skład. No ale możecie zrobić sobie najpierw badanie na poziom homocysteiny i w zależności od wyniku podjąć odpowiednią decyzje.

Ja też miałem ucisk w gardle na początku kiedy mi się to zaczęło - tzn. rok temu... (myślałem że to tarczyca) Osobiście uważam że może to być na podłożu infekcyjnym, tzn. podejrzewam tu pewną bakterię (Mycoplasma Pneumoniae) ale pewności nie mam.

Tez myślałam o mykoplazmie. Ale w mykoplazmie taki stan by się nie utrzymywał tyle czasu. Po tygodniu bolalo by gardło i byłaby wysoka gorączka. Rozważałam to tez z lekarka. Ehhh przerabane. Daj znać jak ten doppler. Jak będziesz robił to zapytaj co może dawać takie objawy. I czy widać by było w dopplerze ze kregoslup uciska jakieś naczynia krwionosne i stad to pulsowanie. Czekam na info ;)

Cos infekcyjnego może być. Ja juz zglupialam. Może jakaś bakteria co atakuje zatoki bo zatoki się tak objawiają ze jak się pochylisz to łeb pęka. Ja juz wykluczyłam tarczyce, przepukline rozworu przelykowego, boreliozę, candide, helicobacter, lamblia raczej też nie. Pomysły mi się kończą. Może to jakaś choroba której jeszcze nikt nie odkrył? :/

Wcześniej miałem też przewlekłe zmęczenie/osłabienie, ale z tym sobie jakoś poradziłem przy pomocy suplementów. Często miewam problemy gastryczne - gazy, częste wypróżnienia itp. Odkąd mi się to zaczęło mam ciągle biało-żółty nalot na języku. Mam też wyraźnie obniżony popęd seksualny w stosunku do tego co kiedyś...