Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ezka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Ania. To zależy jakie masz objawy! Kołatanie serca ciagłe napiecie bóle głowy gul w gardle. Wiesz że nie ma jakiegoś zagrożenia ale ty i tak sie boisz! U mnie raz jest gorzej raz lepiej! Obecnie jestem na tabletkach jakieś półtora miesiaca! Leczenie ma trwać od czterech do sześciu miesiecy! Już to przechodziłam jakieś 17 lat temu! Jakoś z tym uporałam miałam spokój ponad 15 lat i to znowu wróciło! Najlepsza metoda jest sie czymś zając i nie myśleć o tym. Mi wtedy pomogła nauka! A teraz staram sie czym zajać. Pójść na spacer! A jakie Aniu masz objawy?

Gość Magda1990

Witam! Ja tez mam nerwice lekowa od paru lat sie z nia mecze ale z przerwami.nie biore juz zadnych lekow od psychiatry,zaczelam chodzic do psychologa i sama duzo probuje sobie pomoc :) bo tak naprawde to wszystko siedzi w mojej głowce.Czasami mam taki atak paniki ze mam wrazenie ze zaraz umre,plakac nie moge przestac i do tego to bicie serca :( bije tak szbko ze mam wrazenie ze umieram. I wiem ze to tylko nerwica ale w tym momencie jest ciezko sobie to wutlimaczyc :( ale trzeba byc silnym bo zadna tabketka ani zaden lekarz naszego myslenia nie zmieniai.jesli jest ktos kto chcialby pogadac na ten temat to piszcie bo razem bedzie nam z tym wszystkim jakos raźniej :)

Hej. Zgadzam sie z toba ze to tkwi w naszej głowie! Ja czuje sie lepiej jak jestem w pracy gdyż jestem wtedy zajeta pracą! Jest np dwa tygodnie ze nic mi nie jest a potem mam atak paniki, teraz mam rzadziej gdyż biore leki trzy miesiace! Za tydzień nastepna wizyta u psychiatry! Terapia lekami ma trwać pół roku! Ale zobaczym jak to bedzie! Pozdrawiam!