Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przeszywajacy,kłujacy ból głowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego czasu mam dziwne bóle głowy tak jak w temacie przeszywające kujące trwające kilka sekund ostatnie dopadło mnie w niedziele trzy taki ukucia zrobiło mi się też ciepło i atak paniki, że to już koniec coś mi tam pęknie i umrę nadmienię, że choruje na nadciśnienie, które oscyluje w granicach 140/90 max 150/90 udałem się ostatnio do lekarza rodzimego z innymi objawami, a mianowice bóle w klatce piersiowej z lewej strony i mostka promieniujące do łopatki ból brzucha zaczerwieniona twarz diagnoza nerwica 2 razy robione EKG krew i 1USG serca nic nie wykazały żadnych nieprawidłowości czekam na USG jamy brzusznej jest mało dni kiedy czuje się dobrze zawsze mnie coś boli jak nie głowa to żołądek klatka piersiowa, a mam dopiero 31 lat. Mam problemy ze snem boje się po prostu usnąć, bo się nie obudzę cokolwiek mnie gdzieś nie zaboli doszukuje się poważnej choroby teraz doszły te dziwne bóle głowy czy to naprawdę ta nerwica tak mnie rozłożyła???

Cześć. Mnie głowa boli od wakacji. Boli mnie głównie lewą strona. Najczesciej potylica, czasem pojawia się kłucie w uchu i ból tak jakby nad okiem kiedy nim ruszam. Czasem kiedy się poloze serce mi mocno wali. Ostatnio również boję się usnąć.. również mam czarne myśli, stawiam sobie najgorsze diagnozy. Zamartwiam się non-stop o wszystko i wszystkich.. ból jest dość dziwny tak jakby siedział pod skórą I uciskal. Kiedy się schyle żeby np odkurzyc głowa boli mnie również z przodu i trochę robi mi się niedobrze. Mam niskie ciśnienie czasami nawet 86 na 59. Zrobiłam sobie pantomogram . Okazało się ze mam 3 ósemki pod dziaslami które nigdy nie wyrosną, czwarta prawdopodobnie teraz rosnie I mogą powodować one bóle głowy. Niedługo wybieram się równie do neurologa.

Hej, MINIUNIA słyszałem coś o zębach, że to może być przyczyna, ale wrześniu byłem u dentysty wyleczyłem co było do wyleczenia, a ból i tak jest boli mnie wszystko od klatki piersiowej w górę miałem w czwartek miałem USG brzucha wszystko niby w normie, ale jeszcze moje wyniki ma obejrzeć mój lekarz irgo diagnozom była nerwica nie wiem może pójdę do innego lekarza albo do gastrologa podobne objawy są przy trzustce lub wątrobie sam nie wiem ALT 27 norma 50 Bilirubin 22 norma 21 lekom podwyższona.

Widzisz mnie np dzisiaj boli glowa od rana z tyłu w jednym miejscu po lewej stronie im intensywniej o tym myślę tym bardziej boli.. kiedy napne mięśnie szyi skrece głową w którąś stronę boli Jeszcze bardziej. Czasem boli mnie też lewą ręką i prawdopodobnie lewy węzeł podzuchwowy, bądź migdał. Ostatnio mam trochę zmartwień.. niewiele rzeczy mnie cieszy tylko się zadreczam wszystkim. Nie wykluczam ze to nerwica. Nawet boję się sama spać bo boję się ze coś mi się stanie. A czy Ciebie boli całą glowa? Miałeś tk bądź mri ?

Zależy czasami cała czasami tył przód czasem jest to kucie w głowie, ale takie chwilowe 1 sekundowe, a dziś mnie znów boli w klatce piersiowej po lewej stronie tak bliżej pachy naczytałem się na internecie mam wszystko choroby serca wrzody żołądka raka trzustka wątroba sam się nakręcam, ale wczoraj byłem na imprezie z pracy i zacząłem już odczuwać ten ból, a przecież znajomi dobra atmosfera dobra zabawa.

Pewnie dużo myślenia o tym bólu do tego stopnia ze już nie jesteś się w stanie wyluzować. Ja ostatnio mam podobnie. Mam nadzieję ze po wizycie u lekarza wyjaśni się coś chociaż oby to były tylko moje nerwy i wymysły.. zawsze byłam trochę hipochondryczka. Oby okazało sie tak że nic mi nie jest. Boli mnie często głową z tyłu i już sama nie wiem co o tym myśleć. Jak na razie ciągle o tym myślę po prostu ciągle.. ostatnio zrobiłam się taka zagubiona w tym. Ciągle wymyslam problemy.. wiesz jak byłam w liceum to też czasem miałam jakieś kłucia w sercu Ale założyli mi holtera zrobili ekg i jeszcze monitorowali mi przez jakiś czas pracę serca i nic nie wyszło. A potem kłucia minely.. mam nadzieję ze w Twoim przypadku też tak będzie ze to minie. A myślałeś o jakimś psychologu??

Masz racje myślę ciągle wstaje rano i zastanawiam się czy będzie bolało czy nie albo co dziś będzie bało takie błędne koło przebywam na razie za granicami Polski nie myślałem o psychologu, bo nie wiem ile kosztuje taka wizyta na razie wydaje krocie na wizyty na zwykłego lekarza i jakiekolwiek badania nie wiem czy ci tutejsi lekarze tak to wszystko bagatelizują czy ja wyolbrzymiam, ale niedługo na urlop i mam zair zrobić wszystkie badania w Polsce nie powiem, bo ten rok był dla mnie trochę stresujący nowa praca rozstanie z dziewczyną sam nie wiem, ale wiem, że boli co jakiś czas nowe objawy dziękuje za zainteresowanie tematem i trzymam kciuki, żeby tobie udało się rozwiązać przyczyny twoich bólów.

Bóle głowy bardzo utrudniają życie , wiem coś o tym. Spróbujcie plastry przeciwbólowe , małe okrągłe plasterki, które nakleja się w miejscu bólu. Pomagają na różne bóle głowy, też migrenowe.można je kupić w sklepie internetowym Dusiból.pl

Kupiłam te plastry w internecie www.dusibol.pl, tam też jest opis, z którego wynika że nie ma skutków ubocznych. Jestem zadowolona , bo pomagają mi na bóle głowy, (a miewam migreny) i na dolegliwości kręgosłupa po ćwiczeniach czy jakimś przeciążeniu. więc na bóle barku też powinny być skuteczne.