Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potrzebna pomoc !

Gość michalxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michalxxx

w 2010 roku po spaleniu dopalacza w trakcie snu bardzo zakulo mnie w czesci piersiowej , na wysokosci serca ale tak jakby z tylu za sercem . po przebudzeniu na drugi dzien mialem kłucia w calej lewej stronie klatki piersiowej zarówno i lewa reka i ramie i mocne klucie w okolicach serca . Mialem zimną siną lewa reke i czulem sie oslabiony . Widac bylo rowniez wizualnie : since pod oczami i bladosc twarzy . Od tego momentu zaczalem miec jakies dziwne zaburzenia rytmu serca oraz KLUCIE Z TYLU POD LOPATKA na glebokosci 2 cm i wrazenie jakby wylewal sie jakis plyn z dziury wlasnie tam - istotne !!! Równiez kłucie z tylu glowy przy żyle z lewej strony. zaburzenia rytmu serca czesto pojawialy sie po zmianie aktywnosci ruchowej np. po polozeniu sie do lozka . Wtedy nastepowaly rozne kombinacje uderzen w dziwnym rytmie z roznymi przerwami. Zbagatelizowalem to bo myslalem ze mi przejdzie . 3 miesiace pozniej w nocy w momencie usypiania nagle bardzo rozpedzilo mi sie serce. nam in uderzen ok. 300 blokujac kompletnie przy tym oddech i mozliwosc ruchu lewej strony ciala. trwalo to okolo 30 sekund po czym puscilo . po tym incydencie mialem przez chwile opadniety kącik z lewej strony, mocny bol uciskowy w lewym oczodole,k bol glowy z lewej strony i lewej nogi i reki. Znow to zbagatelizowalem . Od tamtego momentu zaczalem czuc sie gorzej .. czulem jakies dziwne porazenie po lewej stronie tak jakby nerwów (nici wzdluz ciala) - dziwne tepe klucia . Dodatkowo dołączyly bóle z tyłu głowy z lewej strony lub ciepło z tyłu . Szło to w parze z bólem lewego oczodołu siną lewą ręką i z tą *dziurą* za sercem przy łopatce. Istotne jest to ze w momencie wzmożonej aktywnosci ruchowej objawy te mniej dawaly sie we znaki niz w spoczynku lub po wysilku . czesto po wysilku przed snem lub siedzać wracały ze wzmożoną siła. Wielokrotne arytmie przed usypianiem. w momencie usypiania serce uderza 4-5 razy w odstepach powoli po czym zaczynalo mi sie rozpedzac. po tamtym incydencie stawialem sie do pozycji siedzacej i oddychalem lub szedlem sie przejsc. cisnienie w tych dziwnych stanach wygladalo czesto 105/95. podczas biegania czeste klucia w klatce z lewej strony pod zebrem,( w okolicach obojczyka i tej *dziury z tyłu* . Echo. ekg,eeg , rezonans glowy, usg tetnic szyjnych, krew - czysto dostalem nebilet. efekt . mniej arytmii ale czeste zawroty głowy przy klucaniu i bóle w klatce. 6 miesiecy i odstawilem W 2012 zaczelyu mi pekac naczynia krwionosne. bardziej w lewym oku . czesto przy skokach cisnienia pekalo bardziej . cisnienie oka ok dno oka rowniez .; jakos poltora roku temu zaczalem miec podczas mniejszej aktywnosci ruchowej dretwienie twarzy z lewej strony i oslabienie lewej strony ciala oraz gorsze widzenie w lewym oku . . zarowno po zbyt dlugich spacerach lub wysilkach dopadaly mnie rowniez te oslabienia . wykluczona w tych sytuacjach aktywnosc seksualna. nie pale papierosow od 6 miesiecy . Jest zmiana delikatnie na lepsze mniej arytmii ale bole glowy , oczodolu , lewej strony i tej Dziury nadal są zarowno jak i oslabienia i skoki tetna. . NAJISTOTNIEJSZE W TYM BYLO SPALENIE TEGO DOPALACZA I WYCIEK POZNIEJSZY Z TEJ DZIURY PO TYM NOCNYM UKLUCIU !!! Przy glebokich wdechach czuje tam kłucie i promieniujacy bol pod lewe zebro. Bardzo prosze o konsultacje i rozpatrzenie mojego problemu ewentualne wskazowki jakie badania moge jeszcze wykonac. Wiem ze cos tam jest i ma to duzy wplyw na codzienne zycie gdyz dolegliwosci mam codziennie i nie jest to w mojej ocenie bezpieczne. Bylem u wielu lekarzy ktorzy nie widza faktycznego problemu przepisujac mi afobam amitryptyline albo cos w tym stylu . tk jamy brzusznej, tk klatki piersiowej , tk głowy, krew - czysto . Holter brak arytmii za wyjatkiem jednej godziny . - do wgladu .

Gość sakreble2

To dopalacze byly juz w 2010 dostepne?... nie jestesmy lekarzami ale swoje przypuszczenia moge dac. Nikt tak na prawde nie wie co bylo w tamtym dopalaczu ale musialo Ci uszkodzic Twoje uklady odpowiedzialne za prace serca i stany lekowe (nie bede sie tutaj rozpisywal nad ich nazwami gdyz nie ma to sensu) ktore pomimo prawidlowych wynikow badan szwankuja od czasu do czasu. Nic Ci prawdopodobnie nie jest super powaznego a to co opisujesz juz Ci zostanie i bedzie CI doskwierac co jakis czas: nieregularne bicia serca, wynajdywanie nowych objawow (przelewania w glowie, ciele itp). Oczywiscie mozesz to zminimalizowac ale moze Ci byc ciezko tym bardziej ze z wiekiem zawsze to cos nowego sie w organizmie pojawi (pajaczki, znamiona, guzki etc) ktore raczej poglebiaja takie stany. ile masz teraz lat