Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Udar mózgu i powolna śmierć?

Gość monika4563

Rekomendowane odpowiedzi

Gość monika4563

Witam, trzy dni temu moja mama, 86 lat, miała udar mózgu. Od razu zauważyłam objawy-przestała mówić, nie odpowiadała na moje pytania i nie kontaktowała. Zadzwoniłam po pogotowie, zabrało ją, lekarze powiedzieli że w związku że trafiła do nich w ciągu 4 godzin od wystąpienia objawów łapie się na jakiś specjalny lek, który ma pomóc udrożnić główną żyłę w mózgu. Lekarz powiedział, że albo lek pomoże, albo zajdą skutki uboczne i umrze w przeciągu doby z powody krwotoku wewnętrznego. Lek niestety nie pomógł, mama jednak nadal żyje. Niestety widzę jak z dnia na dzień jest coraz słabsza, wczoraj miała siłę chociaż otworzyć oczy a dziś nic, jakby była w śpiączce. Lekarze mówią tylko że nic więcej nie wiedzą prócz tego że lek nie zadziałał i żeby być przygotowanym na ewentualną śmierć. Do was zwracam się z pytaniem, co znaczy ewentualna śmieć? ile jej życia zostało? tydzień? miesiąc? czy ona cierpi? czy ją coś boli? czy można jej jakkolwiek pomóc? Dodam, że doznała paraliżu całej prawej strony, zatraciła całkowicie mowę i lekarze nie są pewni czy słyszy i czy widzi.