Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle glowy

dzastina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Zmagam sie z nerwica 7 lat a mam 29 lat i po prostu juz momentami nie wyrzymuje silne bóle glowy w sumie to jest u mnie zmora po prostu nic nie działa leki przdciw bolowe czy leki od neurolog biorę cinarizinium i nic od psychiatry biorę cloranxsen i tez nic z koleji w nocy budzę się z lekami i strasznymi potami jak i kołataniem serca po prostu masakra.Byłam ktoregos dnia na jodze i ta pani ktora to prowadziła powiedziała zecza sztywno pracuje głową czy to moze miec wplyw na te bóle? Proszę kogos o poradę moze potrzebuje jakis cwiczen by ten mark i ta glowa nie byly tak spięte. Pozdrawiam wszystkich i czekam na odp.

Gość NERWICEDOPIACHU

Lekarz wyjaśnił mi to w ten sposób że te bóle karku a to równa się bólami głowy pojawiają się przez nerwice(głównie u mężczyzn).Gdy ktoś odczuwa lęk to znaczy że mózg nastawia go jakby w gotowości do obrony (lęk, zagrożenie itp.) i przez to człowiek ma spięte mięśnie a nadmierne spięcie powoduje ból. Masaże ani tym podobne rzeczy tutaj raczej nie pomogą(chyba że w to wierzysz).I tak swoją drogą masz takie lęki i nerwicę kupę lat i prawdopodobnie leczysz się na nią już bardzo długo i nadal masz lęki? Polecam zmienić leki albo psychiatrę i odwiedzić psychologa on wyjaśni ci jak funkcjonuje twoja psychika i dlaczego może boleć cię głowa a gdy już zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi bóle pewnie same przejdą jak u mnie.Kwestia 1 może 2 wizyt u psychologa.