Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostry ból w lewej części brzucha

Gość Arkadiusz949494

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arkadiusz949494

Witam, jakiś czas temu kilka razy w nocy strasznie bolał mnie brzuch ( lewa strona + pachwinki) Udałem sie do lekarza DWUKROTNIE ! krew,mocz - wszystko ok, posprawdzał tam brzuch, miękki, żadnych zmian. Za drugim razem doszło sprawdzenie jąder - też ok. No i proszę Państwa dziś w nocy sytuacja się powtórzyła, ból brzucha w lewej stronie na dole, pachwinki przy *napinaniu* mięśni. Latałem do toalety co jakiś czas wydalać kał (nie była to biegunka, ale i zdecydowanie rzadsza kupa niż zwykle). Przewracałem się na łóżku kilka krotnie i nie mogłem się ułożyć bo lewa strona brzucha przeszkadzała. Szczególnie jak lezałem na prawym boku.

Ja bym sprawdziła dwie rzeczy: rtg stawów biodrowych.A po drugie kolonoskopia.Może to coś z końcowym odcinkiem jelita grubego ,np. polip w jelicie.Tymczasem polecam diete lekkostrawną i picie miodu rozmieszanego w szklance wody letniej.Dwie łyżki miodu spadziowego pic trzy razy dziennie przed jedzeniem. Oprócz tego na wszelkie problemy jelitowe jest dobre [to akurat na sobie wypróbowałam] picie kłącza tataraku.Pół łyżeczki rozdrobnionych kłączy [ze sklepu zielarskiego] zalać szklanką wrzątku,trzymać pod przykryciem 30 minut,pić trzy razy dziennie po jednej trzeciej szklanki. Część wypić przed jedzeniem,a reszte po jedzeniu.MOzna tez pić jeden duży łyk przed jedzeniem i jeden po,czyli sześć łyków dziennie.Mnie już po tygodniu dużo ulżyło.Oprócz tego Jeśc kminek i majeranek.KminekKminek działa rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit, majeranek likwiduje skurcze jelit i ma działanie przeciwzapalne.Jeść do dwóch łyżeczek najwyżej, w ciągu całego dnia.Jak? Otóż należy kupi.ć w sklepie spozywczym kmineknasionka i majeranek.Sprawdzić na opakowaniach ile gramów jest w jednej torebce, bo musi byc pół na pół ,tyle samo wagowo kminku co majeranku. Oba należy zmielić w ręcznym młynku do kawy i dobrze wymieszać.Dodawać do jedzenia po pół łyżeczki,np. do zupy czy na chleb posypać i czymś przykryć, np. pomidorem czy serem. Uwaga! Nie jeść tego proszku łyżeczką! Bo łatwo sie zakrztusić.To oczywiście po zdiagnozowaniu czy rzeczywiście są to dolegliwości jelitowe.I dużo pic.Uważać co się je. Nic smażonego i tłustego,żadnych napojów gazowanych i alkoholu.Kompot z jabłek pić i jeść te jabłka z kompotu.

Gość Arkadiusz9494

Dodam jeszcze że bardziej chodzi mi o ten brzuch.. to jest bolesne i uciążliwe. Pachwiny są tylko *dodatkiem* do tego, da sie wytrzymać ;/ Ból jest w lewej stronie brzucha, w podbrzuszu i gdy jest kulminacja bólu czuję jakby balon tam (?) lepiej jest jak pójde i na siłe sie wypróżnię

Przepuklina wyglada tak,że w czasie dźwigania lub po może w pachinie lub w innym miejscu na brzuchu wydkoczyć taki ,,balonik**.Różnej wielkości. Wielkość zależy od tego, na jakiej długości została rozdarta błona okrywająca wnętrzności na brzuchu.Najczęsciej jest w pachiwnie. Gdy wyskakuje ci czasem takie ,,jajo** w pachwinie lub po obu stronach ,to może to być przepuklina. Z takim ,,jajem wypukłym nie nalezy długo chodzić, gdyż może się to źle skończyć. Do tej dziury może wejść kawałek jelita i się zaklinować.Wtedy trzeba szybko do lekarza.Lekarz może szybko ,,włóżyć jelito na swoje miejsce poprzez naprzemienne naciskanie kciukiem na końcach z obydwu stron. Jeśli jednak to nie jest przepuklina, tylko bóle stawów biodrowych od nadmiernego dźwigania, to pozostaje tylko zmienić pracę na taką, gdzie dźwigać nie trzeba.Tak czy siek ja bym stawy biodrowe sprawdziła ...