Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica. Strach przed wyjściem na dwor, zawroty głowy nogi z waty

Jesica1115

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani ja już nie wiem co mam robić! :( mam 25 lat i od około 3 lat boję się wychodzić z domu. Jak wychodzę np do centrum bądź sama do sklepu to zaraz robię się czerwona, serce jakby miało mi wylecieć całe ciało się trzęsie a nogi jak z waty (ale bardzo ciezkee) mam córkę która muszę zaprowadzac około 1,5 km do szkoły (do szkoły nigdy nie bałam się iść, było normalnie) aż do zeszłego tygodnia. Tak zaczęło mi się samo z siebie kręcić w głowie, nie wiedziałam gdzie idę (czułam się jak pijana) i potem zaczęłam panikowac byłam sama nikogo nie znam że szkoły facet w pracy a na taksówkę musiałam czekać i nie dałam rady i poprosiłam obcego faceta co wsiadal do auta czy mnie nie zawiezie do domu.. No i od tamtego czasu boję się iść nawet z dzieckiem do szkoły!!! :( codziennie na taksówki mnie nie stać a mieszkam za granicą i nie mam tu nikogo. A co z moją pracą jak ja już wszędzie boję się iść, jak idę z kimś to jest lepiej bo się tak nie boję że jestem sama ale do pracy będę musiała chodzić sama... Nie wiem co robić :(( takie życie to nie życie od 2 dni biorę leki na uspokojenie pije herbatki różne,biorę magnez i nic nie pomaga.. Może ktoś miałby ochotę że mną o tym pogadać...? Może jak się komuś wyglądam co też tak ma będzie mi łatwiej może razem damy radę to zwalczyć? razem raźniej mimo, że to tylko internet ale bynajmniej ja dla siebie nie widzę innego rozwiązania :(( gdzie się udać? Do jakiego lekarza ja nawet po polsku nie potrafię tego opisać a teraz po ang :( mam nadzieję, że ktoś się odezwie... :(

Nie martw sie tym to jest nerwica mialam to samo ale powiedzialam sobie ze nerwica nie bedzie mna rzadzic wychodzilam do ludzi choc sie balam nogi z waty w glowie szum ale sie nie dalam nie daj sie i ty jestes zdrowa tylko musisz w to uwiezyc pozdrawiam serdecznie

Ja również mam te same objawy mam 23 lata i mam córkę po porodzie było okey aż pewnego Dnia mnie to złapalo nasiliło się to strasznie aż teraz boję się nawet być sama w domu. Byłam u psychiatry przepisał mi leki których nie biorę bo się boję mam roczne dziecko i lęk kurcze chodzę do psychologa ale mi to nie pomaga od jakiegoś czasu myślę iść na psychoterapię może coś mi to pomoże. Bo nawet moje samopoczucie jest okropne. Czuję się jakbym miała zaraz zemdlec boję się że mogę mieć zawał myśli mam różne ale nigdy nie miałam myśli samobójczych ponieważ boję się śmierci. Boję się o siebie ze nikt nie jest wstanie mi pomóc żeby było jak dawniej żebym mogła wyjść z dzieckiem sama i się niczego nie bać i czuć się świetnie.