Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Blokada zasniecia kolo serca, wstrzas przed zasnieciem

kardio91

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem otoz kiedys naduzywalem alkoholu, bylem alkholikiem jakies 4 lata, nie bylo przerwy 2 dni bez piwa, teraz mam 25 lat. Od roku nie pije jednak mam diwny syndrom, kiedy sie klade spac, i momencie swiadomosci a tracenia jej przy zasypianiu nastepuje wstrzas, bierze sie on z okolic serca, cale moje cialo jest mocno szarpniete, jestem wybudzony po tym i musze odnowa jakos usnąc, za drugim razem usypiam ale tak jest codziennie. Druga sprawa, to ze jesli nie wyjde na dwor wieczorem przed pojsciem spac na godzinkę sie przewietrzyc, zmeczyc i dotlenic to takze nie zasne, czuje poprostu taką blokade w srodku w okolicach serca, ktora mnie trzyma przy swiadomosci. Raczej mam nerwice ale te objawy nie wiem do czego sie kwalifikują, musze isc do lekarza, tylko nie wiem do jakiego isc i jakie badania zrobic bo jak bylem pare miesiecu temu to nie chcial zadnych robic tylko poprostu nazwal mnie alkoholikiem i dal srodki na senne a to nic nie pomoglo bo zadnej poprawy nie widac, ataki wieczorem sa tak samo mocno kiedy nie wezmę, ale trzeba cos zrobic zeby ich nie bylo bo przeciez tak byc nie moze i nie moge brac w nieskonczonosc talbetek. Przypisal mi je psychiatra. Powiedzial ze organiz reaguje tak przez to ze nagle odstawilem alkhol - no dobrze moge uwierzyc ale juz mija 1,5 roku jak nie pije, zadnej poprawy, wstrzasy sa cale czas mocne, nic sie nie uspokaja, tak byc dalej nie moze. Nie wiem jakie badania zrobic.

Gość NerwicaDoPiachu

Przy nerwicy warto zrobić każde możliwe badanie. RTG, EKG, mocz,krew, badania na tarczyce, cukrzyce itp. Po padaniach prawdopodobnie dowiesz się że absolutnie nic ci nie jest i oczywiście zgonią to na nerwice (tak to działa w polsce) i polecam ci u zwykłego lekarza nie przyznawać się do tego że masz coś wspólnego z nerwicą bo zwyczajnie zostaniesz olany tak jak ja i wiele innych osób na tym forum, oni zwyczajnie traktują nas jak debili. A potem cóż warto zacząć od brania leków (przypisanych przez psychiatrę)mi pomogły w praktycznie tydzień zrywy i lęki ustąpiły jak ręką odjął (i taka moja porada: nie polecam odstawiać przed końcem leczenia bo można samemu na siebie wydać wyrok) a potem terapia u psychologa niektórym to pomaga bardziej niż tabletki. Z tego co piszesz to masz wczesne objawy nerwicy radzę zacząć się leczyć dopóki nie jest za późno. P.S (takie dość długie) Mi psycholog jak i psychiatra szukając źródła mojej nerwicy głównie przedstawiali 3 źródła Alkohol(narkotyki), Komputer i zły tryb życia czyli przestawienie snu . Co do alkoholu to wiadomo, piję nie często ale dużo, zazwyczaj raz w tygodniu albo rzadziej. Sprawy z siedzeniem przed kompem pominę bo uważam to za skrajnie niedorzeczne. No i to najgorsze czyli przestawienie snu, zła dieta, brak ruchu. Wystarczyło żebym chodził spać zawsze np o 23:00 ZAWSZE! i wstawał zawsze o tej samej porze żeby pozbyć się zrywów i lęków.Teraz znowu mam niestabilny sen między innymi własnie przez te same zrywy co ty. Czasami mnie zegnie w pół czasami kopnę nogą w ścianę (albo w moją kobietę) a czasami dosłownie katapultuje mnie z łóżka. Niestabilny sen- nie polecam