Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dłuuugi rok ze stentem

maras

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mija rok od czasu gdy mòj organizm wzbogacił się o nowego gościa jakim jest stent DS.W trakcie koronografi Pan doktor poinformował mnie że żyłka zarosła krytycznie 99% i mam wybór bypass lub stent(oczywiście dało się zamontować stenta),ponieważ jestem dosyć aktywnym typem (nurkowanie,narty) bypassy byłyby praktycznie końcem moich hobby,nurkowanie i tak mam z głowy.Na razie czuję się świetnie i w porozumieniu z lekarzem odstawiam lek Agregex przeciw zarastaniu stenta.

Gość Ela pomorskie

Przeszlam zawał serca bez uniesienia ST, po dwoch tygodniach od zdarzenia wykonano mi koronografie.Naczynie było juz zamkniete ale udało się udrożnić, wszczepiono stent. Co bedzie dalej to nie wiem.Powiem szczerze , ze boję się .Teraz pierwsza kontrola w kwietniu.

Witam.Mija 18 mcy od mojego incydentu, wyniki mam super i samopoczucie powoli pozwala zapomnieć o chorobie.Ważne aby znaleźć sobie hobby, to naprawdę pomaga w odbudowie dobrego nastawienia.Dla wyciszenia bardzo ważny jest pobyt w sanatorium.Na pomorzu polecam Wieżycę. Życzę powrotu do zdrowia. Ja w kwietniu na narty,juž 3 raz w tym roku👍maras