Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Z zawrotami na co dzień

mbg1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie mam problem. Od roku borykam się z zawrotami głowy i wrażeniem drętwienia języka. Przeszłam badanie MRI głowy, badanie krwi i badanie błędnika. Wszystkie wyniki mam w jak najlepszym porządku, a w głowie wiruje nadal. Jestem po kuracji lekami betaserc i torecan. Lekarz rozkładając ręce przepisał mi lek na uspokojenie i było w miarę dobrze dopóki go miałam. Kiedy się skończyły tabletki poszłam do apteki po ziołowe by nie niszczyć żołądka, ale niewiele one pomagają. Na grudzień mam wizytę u psychiatry choć nie jestem pewna czy to na tle nerwowym. Mam pięcioletnią córkę i potwornie ciężko funkcjonować w takim stanie. Proszę o radę ... :(

A może to od kręgosłupa szyjnego? Czyli rezonans głowy nic tu nie wykryje, bo trzeba na kręgi szyjne celowac nie na głowe. Sama miałam ten problem kiedyś,ale wyeliminowałam dźwiganie .Może dźwigasz dziecko i to od tego?Mnie zawracała się głowa po dźwiganiu roweru po schodach. przy każdym schyleniu sie.Przestałam dźwigać i samo przeszło.Pięcioletnie dziecko samo moze już wchodzić do łóżeczka ,jeśli śpi w łożeczku.Wystarczy wyjąć 1 szczebelek.A na krzesło też może samo się wdrapać.Bez pomocy.Może mały stołeczek do wchodzenia na krzesło.?A do wanny niech tata wkłada dziecko.

Być może jest jak mówisz. Ogólnie rzecz biorąc mam problemy z kręgosłupem w odcinku piersiowym i lędźwiowym. Problem w tym że neurolog jak mnie badał stwierdził , że szyjny kręgosłup mam w porządku, fakt jest taki że nie zlecił badania w tym kierunku. Jedyną rzecz jaką miałam robioną to usg tętnic szyjnych. Mój lekarz rodzinny zalecił wizytę u psychologa ponieważ pod względem fizycznym, po setkach badan krwi itp. nic mi nie jest. Pomyślałam o opisywanej na forum nerwicy lękowej bo kiedy brałam tabletki z przepisu lekarza uspokajały się i nudności i zawroty głowy. Mimo wszystko dziękuję za radę i postaram się oszczędzać kręgosłup być może ulży mi odrobinę.