Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne bicie serca, niepełny wdech

KamSam

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu mam problem a mianowicie zauwazylem u siebie mocne bicie serca (szczegolnie jak leze i po jedzeniu). W rytm serca chodzi cale cialo, niedawno nawet dziewczyna wyszla z dziwnym pytaniem co mi tak serce mocno wali.. do tego dochodzi jeszcze bol w klatce piersiowej promienujacy do gornej czesci brzucha oraz - szczegolnie wlasnie lezac - mam takie momenty w ktorych nagle zaczyna mi jakby drzec, telepac cos w srodku na wysokosci serca a gdy to sie konczy po 1-2 sekundach przez chwile serce daje kilka bardzo mocnych uderzen po czym sie uspokaja. Kilka miesiecy temu robilem ekg i usg serca, badal mnie kardiolog i stwierdzil ze wszystko jest ok. Czesto sprawdzam sobie tetno, mierze cisnienie i tu tez nie mam zadnych *nadwyzek*. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze problem z oddechem a mianowicie nie moge zlapac pelnego wdechu za kazdym razem, dopiero kiedy splyce oddech i pomecze sie tak chwile czuje ta ulge jakby mi puszczala jakas blokada i zlapie ten pelny wdech. Co to moze byc? Najbardziej mnie martwi to serce bo oddech mysle, ze moze byc objawem nerwicowym. Prosze o pomoc i porade, pozdrawiam