Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Choroby Serca

Gość Grzegorz L

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzegorz L

Mam pytanie . Juz wczesniej meczyla mnie nerwica , ale byly to sporoadyczne ataki , teraz po kumulacji stresow w te wakacje zaczela trzymac mnie w szponach na dobre . 24 na dobe mam problemy z oddychaniem , kondycja mi spadla i to bardzo , brak mi energi do tego stopnia ,ze jak sie ubieram.z rana lapie zadyszke . Nawet jak z kims dluzej rozmawiam to zaraz sie męczę . Mam problemy ze zlapaniem tchu , plytki oddech , bezdechy senne , czesto uczucie takie jakby pluca przestawaly pracować ,czesto boli mnie serce . Pierwsza mysl gdy mi sie to zaczelo to strach ,ze mam cos z sercem albo z plucami i oczywiscie wycieczki po lekarzach .Spirometria , 2x Echo serca , Tomograf klatki i glowy , ekg z 5 razy , proby watrobowe ,usg brzucha , morfologie ,biochemie , mocz , tsh ,usg tarczycy , testy wysilkowe ,gazometrie (i z palca i z ucha) i nie wiem co jeszcze .. Wszystko w normie ,książkowo tylko sie cieszyć . Ale jak skoro mam 26 lat i lapie zadyszke przy drobnych wysilkach , a trudnosci w oddychaniu , uciski w glowie czy sercu dokuczaja 24h , no i to przemeczenie i senność . Czy ktos.mial takie objawy silnej nerwicy ,ktore trwaly non stop czy mam jeszcze do jakiegos ..3 juz.kardiologa uderzyć ? Nie wiem co mam robic , czuje sie jak wrak i mam wrazenie ,ze jest mi cos.powaznego i nie.moga tego wykryc ( jakas wada ) czy ch*j wie co . MĘCZĘ SIE STRASZNIE ,DLATEGO JESLI PRZECZYTA TO OSOBA ,KTORA PRZERABIALA COS PODOBNEGO albo OSOBA MAJACA JAKIES.POMYSLY NA MOJE DOLEGIWOSCI ,BARDZO PROSZE BY ODPOWIEDZIALA NA TEGO POSTA ZREZYGNOWANY JUZ MLODY MEZCZYZNA POZDRAWIAM !