Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej zawroty ataki goraca niepokój klucie w plecach

Zibi36

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 36 lat jestem mezczyzna, od 4,5 tyg borykam się z kluciem w klatce piersiowej ma wysokośći mostka czasami po lewej stronie bóle są kurtkie raz słabe raz mocniejsze do tego między czasie mam ataki goraca i lekkie zawroty głowy którym towarzyszy niepokój i dusznosci. Miałem robione 2 razy ekg które nie wykazało żadnych zmian.Lekarz (angielski )uważa że to są bóle mięśniowo kostne przepisał naproxen i kazał czekać jeszcze 2 tyg.Dodam ze ból nasila się przy wstawaniu z łóżka i wieczorami ,oraz przy zgieciach .wiem ze większość objaw wskazuje na nerwice ale ja nie mam pewności .Może jakieś porady . Z góry dzięki.

Być może wykonujesz prace fizyczną, polegajacą na częstym dźwiganiu, schylaniu się itp. To mogło spowodować jakieś nadwyrężenie kregosłupa i może stąd te kłopoty.A niepokój moze od tego,ze denerwujesz się,bo wystraszyłes się,że coś ci jest.Jesli EKG w porządku, to może zrób badanie tarczycy--bad. krwi TSH.Tak na wszelki wypadek.Aby sie upewnićm,że to nie to.Bo tarczyca tez może dawać takie objawy jak niepokój, oraz taki ,,wewnętrzny dygot**, uderzenia gorąca i brak siły fizycznej. Ale to nie musi być to.Może po prostu jesteś przemęczony.Również samo przebywanie poza ojczyzną z dala od rodziny i bliskich jest wystarczająco dużym stresem, by mieć jakieś nerwicowe objawy. Możesz na wszelki wypadek kupic sobie nervosol i stale zażywać.Podobno w polskich sklepach spożywczych nawet jest w Anglii.I kup sobie też i używaj -----,, Magne B6.**Życzę zdrowia i spokoju i nie pękaj.

Dzieki za porady bede próbował wywalczyc jakies badania ,zobaczymy narazie czekam na wizyte do poniedzialku .Narazie jest bez zmian jest kilka godzin ok a za chwile kluje, sciska w klatce pare minut i przestaje.Jak nie ma bolu w klatce to przychodza dziwne zawroty z niepokojem, najgorzej jest rano jak wstaje z luzka wtedy jest mocny scisk w klatce.