Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica ?

diabolka1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Mam nadzieję, że mi pomożecie . Od dwóch lat męczę się z dziwnymi oznskani w organizmie. Zacznę od początku no więc robiło mi się słabo tak jak bym miała zemdlec :( Jeździłam dużo na rowerze,moje serce walilo jak młotem , przestałam ale serce dalej tak samo i nie wiem dla czego . Lekarze kardiolog neurolog laryngolog mam wady serca ale nie choroby wieńcowej. Jedynie co wyszło delikatnie blednik uszkodzony. Rok czasu mecze się z walacym sercem , bóle w klatce piersiowej po stronkę serca boli jak cholera aż prostuje , kładę się na ziemię z boli i płacze jak dziecko . Byłam na ekg kilkukrotnie za każdym razem wychodziło dobrze . Boję się każdego dnia ze umrę serce wali zawroty głowy bóle ręce drętwieja plecy bolą ciężko się oddycha :( walczę z tym bo chcę żyć . Ktoś powiedział żebym zaczęła jeść czystą witaminę C i B12 szczerze nawet czuje poprawę ale strach towarzyssy mi w każdej minucie :( Nie chcę brać żadnej chemii. Potrzebuję wsparcia i może ktoś wie co robić jak postąpić i czy bać się to już dwa lata czy serce to wytrzyma ? Eh wiele pytań ! Najgorsze są bóle klatki piersiowej nad mostkiem :( Jest takie uczucie jakby zaraz miało przestać bić -( normalnie koniec

Gość ddddddddddddd

Jest masa badań które można wykonać na oddziale, serio poszukajcie dobrego kardiologa, elektrofizjologa, można założyć holtera event, można zrobić test pochyleniowy, można zrobić masę innych badań. Jak ew arytmia jest rzadko to problem by ją złapać, jak coś pojawia się podczas chodzenia czy stania, to można wyłapać na próbie wysiłkowej lub teście pochyleniowym. Na zwykłym ekg może być miodzio, na zwykłym holterze też jeśli to coś nie zdarzyło się w tym czasie. To powie wam każdy dobry lekarz

Powiem Ci tak byłam na oddziale u bardzo znanego i cenionego kardiologa zrobił mi holtera i badanie przezprzelykowe wady które mam to tętniak ale nie zagrażający życiu niedomykalność ale to wiele osób ma . Powiedział mi wprost ze z tym mogę żyć nawet 100 lat . Oczywiście że byłam u innych kardiologow. Za każdym razem wszystko ok było. Myślę że od tego nabawilam się nerwicy, wstaję z takimi bólami w klatce ze czasami chce się poddać i mam tak coraz częściej najgorsze bóle :( z tym nie mogę sobie poradzić . Każdy mówi że to właśnie efekt lęku :(

Diabolka u mnie w momencie ataku puls dochodzi do prawie 170/min. Od wielu lat mam skłonność do tachykardii, najczesciej normalny codzienny puls wahał sie w granicach 90-100, teraz, jak jestem na uspokajaczach serce zwolniło, czasem tylko pobije szybciej, martwia mnie tylko te nocne ataki. dddddddddd: widze, ze wychodzisz z zalozenia, ze im wiecej badan, tym lepiej. No wiec rozczaruje Cie, czasem wystarczy 1, ale dokłądne.