Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie w nogach w okolicy żył

Rekomendowane odpowiedzi

Od trzechmiesięcy mam mrowienie w nogach w okolicy żył. najpierw było to w jednym miejscu. teraz obie nogi w wewnętrznej stronie łłydki. dokucza to coraz częsciej. znika na chwilę jak pomasuję to miesje ale po chwili znowu się pojawia. nie ma znaczenie czy siedzę leże stoje itp. zastanawiam się czy to nie żyły chociaż kręgosłup też mam nieciekawy. ale w nogacj mam takie zgrubienia. w tych miejscach. często tracę przytomnośc i mam barzdo dużo siniaków i małych i bardzo dużych. pomimo że smaruję specjalnymi żelami to szybko te zgrubienia nie znikają. zastanawiam śię czy nie mam tam utrudnionego przepływu pzrez te naczynia krwonośne. pozatym mam tachykardię i nadciśnienie i podwyższony cholesterol więc może tam już coś nie wytrzymuje . postaram się wyciągnąc skierowanie na usg dopplerowskie k. dolnych. mam nadzieję ze uda mi się to załatwić. czy ktoś z was ma albo miał coś takiego w nogach? co to może być? pozdrawiam
Gość bibuuuuuuukkkkkk
witam mam pytanieczy pani ma takie sine przebarwienia skóry oprócz tych siniaków. ja mam takie sine albo czerwone ogi. i mrowienie tez u mnie sie pojawia. ale nie noonstop i cz ma pani takie kórcze przeważnie w nocy.proze o ddp
Ave Abisynko.Tydzien czekalem az ktos ode mnie madrzejszy cos Ci poradzi i nic.Musisz zdac sie na moja glupote.Kojarzysz mi sie z krolowa Saby z Twoich stron byla.A poza tym byla krolowa madra,bogata i wieeeele zasobow pieknosci miala.I pognala do krola Salomona,ktory mial to wszystko co i ona miala.Po coz madra kobieta telepala sie przez miesiac albo trzy na garbatym zwierzeciu przez pustynie?Rozwiazalem te zagadke,chodzilo jej o zmiane miejsca do spania i to nie wsensie cudze loze tylko aby uniknac zlych skutkow promieniowania ciekow wodnych i stref geopatycznych.Potwierdzeniem tej tezy jest faky jej powrotu do SAaby byc moze Salomon byl madrzejszy i nauczyl ja stosowania odpromiennikow.A owe skutki to jak w ksiegach pisza:stale oslabienie przy wstawaniu,niespokojne sny lub bezsennosc,czeste bole glowy,choroby nerwicowe,trwale dolegliwosci reumatyczne,zaburzenia ukladu trawiennego,chroniczny niezyt gardla i zoladka,choroby serca,choroby kregoslupa.Moja rada:zapros sasiadke ktora ma psa lub kota albo z psem i kotem.Sasiadce postaw kawe a psa poczestuj kawalkiem kielbasy i sproboj go naklonic aby sie zdrzemnal na miejscu w ktorym Ty spisz.Nie dasz rady.Kot i owszem bez zachety skorzysta.Mysle,Sienkiewicz rozumowal podobnie jak ja i dlatego Nell miala psa imieniem Saba.Omarszalku nie wspomne.Przepraszam jesli Cie urazilemBadz zdrowa.
już wiem od czego mam te mrowienia - porobiły mi się tzw zgrubienia bo urazach. za kazdym razem kiedy upadnę itp tworzą się mi siniaki i takie zgrubienia - to powoduje słabszy przepływ krwi przez naczynia i powoduje mrowienie. jak masuję na chwilę ustępuje ale zaraz powraca - pomógł mi laser ale wiedomo to ciągle wraca. zapisano mi leki na krązenie ale nie biorę. nie mam żadnych przebarwień itp no przy kolanach i kostatkach tzw pajączki no i zwykłe siniaki pozdrawaiam zatroskanych i dziękuję za odp :)
witam... potzrebne coś na wzmocnienie ścian żył i ogólnie organizmu. Ale nie żadna medyczna chemia - na litość... Coś z naturalnych suplementów diety. U mojej zony *pajączki zbladły*, małe zniknęły...W razie zainteresowania - polecam się: andyi@wp.pl
Witam. Mam pytanie do kogoś*mądrego* 8 mieięcy temu uderzyłam się bardzo mocno w gloleń. Niestety siniak pozostał do dnia dzisiejszego, była u ortopedy i wiem że nic z kością i okostną się niedzieje ,ale to zasinienie jest okropne. Chciała bym się dowiedzieć czy są sposoby na jego rozjaśnienie np. kremy, żele albo coś innego bardzo proszę o informacę