Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwna narośl na dziąśle za ósemką.

Gość Infernal Misiak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Infernal Misiak

Witam.Wczoraj wieczorem wyczułam językiem na swoim dziąśle dziwną narośl.Jest ona dość twarda i bolesna.Podejrzewam, że to ropień.Około 3 lata temu złamałam ząb pod którym zbierała mi się ropa co wykazało prześwietlenie.W wyniku tego usunięto mi szóstkę i siódemkę na miejsce których wyrosła mi ósemka zostawiając przerwę około jednego zęba.Od tamtego czasu nie miałam problemów aż do wczoraj.Wczoraj kiedy już dowiedziałam się o tej narośli bolała mnie prawa część głowy (narośl jest z lewej strony u góry).Dzisiaj narośl stała się bardziej bolesna.Nie wiem co to jest i planuję wizytę u stomatologa.Nie wiem jednak czy zapisać się na wizytę opłacaną przez fundusz czy lepiej iść prywatnie.Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć czym to jest i czy potrzebna jest szybka wizyta u dentysty, będę wdzięczna.

Nie chce cię straszyć,ale powinnaś NATYCHMIAST prześwietlić to miejsce i natychmiast uzyskac pomoc lekarską!Ropa w górnej szczęce może szybko przenieść się np. do oczodołu i zaatakować oko, od czego możesz nawet oślepnąć.Nie czekaj, tylko dziś udaj się do szpitala po pomoc.Trzeba natychmiast leczyć stan zapalny!