Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przełożenie wielkich pni w Aninie

ELUTKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w celach informacyjnych podaje ze moja prosba o pomoc w dostaniu sie do Anina dotyczy mojego meza ktory w tej chwili doznal skutkow po operacji przelozenia wielkich pni jaka mu zostala przeprowadzona w dziecinstwie tj niewydolnosc serca i duze cisnienie plocne W tej chwili mieszkamy w Olesnicy pod wroclawiem i na tym terenie kardilog nie moze nam pomoc sugeruje nam anin i musimy sie tam za wszelka cene dostac prosimy o pomoc
Witaj, ponieważ jest to wada wrodzona największe doświadczenie w tym temacie będą mieć kardiolodzy i kardiochirurdzy dziecięcy. W Łodzi w Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki, który jest jednym z najlepszych ośrodków w kraju leczeni są również dorośli. Mój syn jest leczony w tym ośrodku i kilkukrotnie spotkaliśmy się z dorosłymi, którzy leżeli na oddziale z maluszkami. Być może jest to droga, którą powinnaś obrać. Generalnie chodzi o doświadczenie i umiejętność postępowania przy tego typu wadach. Podaję nr tel. do ICZMP w Łodzi 042/ 271 10 00 Pzdr. Phil_ips
Philips ma tu rację. Speckjalistami w wadach wrodzonych serca są kardiolodzy i kardiochirurdzy dziecięcy i najczęsciej to oni niezaleznie od wieku dokonuja korekt, jeśli zajdzie taka koniecznośc w wieku dojrzałym. Dobrze jest więc wiedzieć, który ośrodek specjalizuje sie właśnie w takiej wadzie.
Witam dziekuje za informacje jutro bedziemuy dzwonic do instytutu do Lodzi ale nadal prosze o jakis kontakt do Anina .Moj maz mial przeprowadzona operacje przelozenie wielkich pni jako dziecko czul sie dobrze bral leki byl pod opieka lejarza kardiologa i wszystko bylo ok .Obecnie mieszkamy na dolnym slasku i nagle krach odezwaly sie skutki uboczne po tej operacji nastapila niewydolnosc krazenia i duze cisnienie plucne lezal w szpitalu gdzie sciagneli mu wode ustabilizowali lekarstwami.Po wyjsciu ze szpitala dostal skierowanie do Wroclawia do szpitala wojskowego gdzie jest oddzial niewydolnosc serca czekalismy miesiac na termini zostalo mu przeprowadzone ekg holter i dostal kolejne nowe lekarstwa i nic wiecej a i wskazowke ze musi sie udac do Anina gdzie tylko tam bedza go leczyc . Od miesiaca jestesmy tak odsylani od lekarza do lekarza w domu mamy juz prawie apteke i zadnego konkretnego leczenia no tak nie mozna stwierdzam ze lekarze maja malo wiedzy u nas na leczenie takiego schorzenia .Maz czuje sie slabo ma dola dlatego za wszelka cene musimy sie dostac do Anina
Wiyam serdzecznie musze sie pochwalic na forum udalo mi sie dodzwonic do A nina do docenta Kowalskiego moj maz bedzie leczony u niego czekamy na wyznaczenie terminu przez docenta konsultacji po uprzednim kontakcie osobistym kardiologa ze szpitala wojskowego z wroclawia z docentem bede dzwonic we wtorek do wroclawia po termin wizyty ,Od dzisiaj poniedzialki sa dla mnie szczesliwymi dniami,pozdrawiam
Kochani ! dzisiaj zostal wyznaczony ternim wizyty mojego meza w ANINIE na 19 listopada 2007r Skladam wyrazy najwyzszgo szacunku i wdziecznosci na rece pana docenta Kowalskiego z Anina i Pani ktora odebrala dzisiaj moj telefon i pomogla mi w uzyskaniu tego terminu i i w przeprowadzeniu rozmowy osobiscie z docentem Kowalskim .To wspaniali ludzie z duzym CZERWONYM mocno bijacym dla bliznich sercem. panie doktorze jest pan wielkim z wielkich , dziekuje
Elutko, ja też w swoim życiu doświadczyłam takich bezinteresownych, ludzkich gestów ze strony specjalistów. I wciąz pamietam, że ci ludzie nic w zamian ode mnie nie oczekiwali. Gdyby takich osób było więcej, świat wyglądałby inaczej. Trzymam kciuki. Powodzenia w Aninie.
Witam!!alrada dziekujemy za slowa podnoszace na duchu zyczenia powodzenia ja tak latwo sie nie poddaje ,postaralam sie o termin konsultacji i sama rozmowe z docentem w 3 tygodnie . wiem ze tam w koncu bedzie moj maz miala nalezyta opieke medyczna i pomoc i do konca zycia i jeden dzien dluzej bedziemy zyc szczesliwie skoro PAN BOG dal mu promocje na drugie zycie , Pozdrawiam
Elutka, sama trochę miałam problemów zdrowotnycvh, potem dziecko miało badania na kardiologii. Bardzo sie ciesze, zę amcie juz wyznaczony termin w Aninie. Pozostaje mi trzymac kciuki za Twojego męża. Wyobrażam sobie jakie towarzyszą Wam emocje, bo sama to przerabiam z dzieckiem. Odezwij sie koniecznie. Pozdrawiam Was ciepło Ola
WITAM OLU dzieki ze podtrzymujesz nas na duchu ja osobiscie bardzo sie denerwuje ta wizyta bardzo bym chciala aby maz juz tam byl leczony boje sie diagnozy Termin zbliza sie a ja jestem coraz bardziej nerwowa denerwuje sie jak tam bedzie to taki duzy obiekt czy nas znowu tam nie odesla Bog wie gdzie ale mysle ze bedzie dobrze musi byc przeciez sam docent ze mna rozmawial pozdrawiam ela
0LU Witaj my musimy sie dostac do Anina do Instytutu Wad Wrodzonych od Urodzenia dla Doroslych do doc Kowalskiego rozmawialam z nim, osobiccie ustalil mi termin w Przychodni w tym instytucie na 19 listopada na 8-9 rano ja jade z mezem swoim wszystko mi podal przez telefon tylko nie dokladny adres instytutu .Wchodze na internet tam jest tyke adresow nawet prywatnej przychodni jak nie ustalimy to nja poprostu zadzownie do gabinetu docenta mam jego bezposredni telefon ale troszke sie wstydze tego gapiostwa swojego ale taka bylam szczealiwa ze zalatwilam ten termin praktycznie w 3 tygodnie ze nie zapytalam o adres . OLu docent jak ci juz chyba pisalam kazal mi wyslac natychmiast dokumenty meza faxem i za 15 minut juz ze mna rozmawial to szok byl jak taki wielki czlowiek zadzonil do mnie do takiej szarej myszkim . wyobraz sobie ze nikt na doolnym slasku nie moze mezowim pomoc w tym schorzeniu a on dostal skutki uboczne tego schorzenia Olu jak on sie meczyl byl w bardzo zlym stanie a oni nas odsylali z bzdurnym diagnozami wreszcie zdazyl na ostatnia chwile do szapitala i tam sie ustabilizowalo ale dalej do anina tu wrecz nam mowia ze nie maja takiego wyksztalcenia aby go leczyc dziewczyno to kosmos jest i tacy lekarze lecza SERCE POZDRAWIAM