Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, duszności i skoki ciśnienia

Gość Muring

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno tzn w tamten czwartek w szkole zrobilo mi sie slabo, niepanikowalem wiec na przerwie wyszedlem do okna pooddychac ale te uczucie nie mijało, zaczalem sie robic blady, zadzwonilem po rodzicow i zawiezli mnie do szpitala, od razu zrobili mi EKG, okazalo sie ze wszystko jest w normie, zawiezli mnie na sale i przez 2 dni robili mi badania, wedlug lekarzy (choc szczerze w to wątpię) mialem problemy z trzustką, ale to przeciez nie ma nic do rzeczy, ow poniedzialek mnie wyppisali, ogolnie zrobili mi wiele badan np morfologie, gazometria itd, wrocilem do domu i dalej zle sie czuje tzn jest mi slabo i czesto mam dusznosci, w szpitalu codziennie mierzyli mi cisnienie, mialem skoki: 1.dzien 140/80 2. 160/100 3.110/75 4. 120/80. Dzisiaj wybralem sie do mojej lekarki, sprawdzila mi cisnienie i mialem 110/70, zrobila mi EKG w przychodni i okazalo sie ze jest wszystko ok, ale dalej czuje sie osłabiony i mam dusznosci , szczegolnie w nocy. Nie wiem co robic, zauwazylem ze mam lekko podwyzszony cholesterol tzn 210mg%, sód mam 139 mmol/l, potas 4.4 mmol/l a wapń 1,27 mmol/l. Prosze o pomoc tzn oprade bo nie wiem co teraz robic a to oslabienie mnie juz dobija. Jakby trzeba bylo jeszcze jakies widomosci na temat badan to mam wszystkie wyniki. Z góry dziekuje za pomoc.
Witaj Murning ! rozumiem ,że jesteś młodym człowiekiem , bo skoro chodzisz do szkoły! Nie jestem lekarzem , więc diagnozy lekarskiej nie postawię , jednak wiem ,że dolegliwości trzustki i innych organów wewnętrznych ( nie tylko serca)mogą powodować takie objawy o jakich piszesz! Może więc warto dokładniej przebadać się pod kątem właśnie trzustki ! Ja kiedy miałam pierwsze ataki woreczka żółciowego myślałam ,że to zawał ! Teraz jestem już 4 lata po operacji ale dolegliwości miewam , co prawda innego rodzaju ! Na tym forum bywam z powodu dodatkowycyh skurczów pozdrawiam i zdrowia życzę !