Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, a brak gazów.

Gość Einawogol

Rekomendowane odpowiedzi

Miewam mocne bicie serca i strasznie przyspieszone. Byłem u kardiologa i w sercu nie ma żadnych nieprawdiłowści. Byłem również u gastrologa, żołądek działa bez zarzutów. Byłem u neurologa, myśląć, że są to przyczyny związane z kręgosłupem, jednak to również wykluczono. W swoim organiźmie zauważyłem dziwne burczenie w brzuchu, burczenie koło serca. Dodatkowo zdarza się czasem biegunka. Puszczam bardzo mało gazów. Mam delikatne twarde podbrusze i jakby jakieś górki. Czy możliwe jest, aby to właśnie jakieś problemy z jelitami były przyczyną mocnego bicia serca ? Czy powinienem zrobić dodatkowe badania ? Czy zrobić jakieś badania krwi, które wykażą jakąś nieprawidłowość związaną z jelitami czy z brzuchem ? (dodam, że USG brzucha nic nie wykazało negatywnego)

Wydaje mi się,ze trzeba,,przerusztować** jelita i uwolnić je od złogów.W tym celu jeść owsiankę.Płatki owsiane górskie kupić, ugotować na wodzie i dodać na talerzu troche mleka. Do jedzenia dodawać otręby pszenne.Kupuje się w sklepie spożywczym.Otręby mają duzo błonnika i pomadaja przesuwać treści jelitowe.Zaraz brzuch zrobi sie miększy. I dużo pić.!!! Dwa litry dziennie. Woda niegazowana,kompot z jabłek jest wskazany z cynamonem i goździkami.Może być posłodzony miodem lub nie.Jeść te jabłka z kompotu. Nie jeść rzeczy smażonych i tłustych, słodyczy, czekolady. itp.