Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, potliwość, zadyszka, puchnięcie.

didier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na wstępie chciałem zaznaczyć, że zawsze cieszyłem się dobrym zdrowiem. Wiek 26 lat 180 cm 83 kg. Otyłość zatem również nie jest przyczyną. 2,5 roku temu podczas badań wstępnych do pracy zrobiono mi przez przypadek (z rozpędu) EKG. W jednym miejscu wyszedł mi jakiś szmer niestety nie miałem starego EKG dla porównania. Pani doktor stwierdziła, że *to nic nie znaczy, taki może być urok mojego serca*. Regularnie ćwiczę siłowo (beż żadnych wspomagaczy czy odżywek). Czasami biegam. Ostatnio jednak nie mogę dobrze wykonywać treningów. Drobny wysiłek fizyczny powoduje niesamowite kołatanie serca, prowadzące do zawrotów głowy i piszczenia w uszach. Łatwo dostaje zadyszki. Miewam momenty kiedy bez wysiłku w krótkim czasie oblewam się potem. A po przebudzeniu prawie zawsze mam całą twarz spuchniętą. Nachylanie się powoduje uderzenie krwi do głowy i czuje pulsowanie w skroniach połączoną z buraczaną barwą twarzy. Czasami nachodzą mnie momenty słabości zupełnie bez powodu czuję senność i niemoc. Położenie się na 10 minut naprawia problem (ładuje baterie). Niekiedy pojawia się również duszność, ciężko mi oddychać. Co to może być? Pytanie zadaje na forum gdyż przebywam obecnie za granicą i mam utrudniony dostęp do konkretnych badań. Dodam tylko, że ostatnie 2.5 roku pracuje w bardzo zakurzonym miejscu (na platformie pod samym dachem dużej hali produkcyjnej). Proszę o pomoc.