Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocny ucisk w plucach, sercu

Gość Leelee89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od chyba okolo 2 miesiecy juz przewaznie nad ranem lapaly mnie bole gornych czesci pluc, ale jako ze mam nerwice lekarka to zlewala. Mam rowniez mocne bole brzucha zwlaszcza z rana oraz ostatnio mam problem z siniakami-skora zrobila mi sie strasznie sucha i swedzi na nogach, a jak sie lekko podrapie wychodza mi wielkie ciemne placki jakby mnie ktos pobil. Rowniez ostatnio mam tak mocne poczucie ciezkosci ciala, wbijania w ziemie ze nieraz nie moge nawet siedziec. Do tego zeszlej nocy zaczelam miec dziwne uczucie scisku w plucach, skurcze, strasznie ciezko sie oddychalo. Potem doszly takie same uczucia w sercu, straszne dreszcze, pocenie sie, panika. Zasnelam dopiero kolo 6 nad ranem na 2-3h i dzis caly dzien dalej mam te okropne uczucia w klatce piersiowej, od rana bol i uczucie opuchniecia w rekach i nogach.. Dalej ciezko mi sie oddycha, teraz na wieczor doszlo poczucie oslabienia, jak przy przeziebieniu. Czy ktos mial moze takie objawy? Panicznie boje sie ze moze to bezobjawowe zapalenie pluc albo cos z sercem czy krazeniem.. Boje sie cholernie co to moze byc, watpie zeby byly to objawy nerwicy z ktora mecze sie od 5 lat i nigdy nie mialam czegos takiego.. Z badan krwi wyszla mi spora anemia (mimo dosc dobrej diety, i erytrocytow troszke ponad gorna norme), tsh 4,6 (mam 26 lat). Bardzo prosze o jakies porady, moja lekarka poszla na urlop, do kardiologa mam termin na kwiecien, i nie wiem co robic :(