Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Co to może być.Nerwica,serce?

Gość shiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem . najprostszym sposobem na rozwiązywanie problemów są google ..no ale nie teraz. Wystukałem objawy i ..znalazlem pare różnych przypadkow chorob. Tak więc LICZE NA WAS :) Zacznijmy od tego że miałem coś w stylu ataku. Objawy; -mrowienie/drętwienie (zaczyna się od rąk potem nogi klatka piersiowa) -mrowienie/ drętwienie ust -kołatanie serca -problem z równowagą -zawroty głowy -brak ostrości widzenia -ból serca -problem z wyraźnym mówieniem -odrętwiała szczęka -uczucie słabości (kubek wody podnosiłem 2 rękoma) -uczucie duszności -lekki ból głowy -drżenie rąk Zaczeło się w sumie z rana, czułem się nie pewnie,wiedziałem że coś jest nie tak ale nie do końca co. Czułem jakby mnie mdliło no ale przeszło dość szybko. Ok. godzinę później poczułem pierwsze zawroty głowy (chwilowe). No i potem się rozkręciło, zacząłem odczuwać nagle jedno po drugim. Cały atak miałem z 4h. Szybko weszło,trochę pomęczyło, szybko poszło.Podobno nawet specjalnie blady nie byłem. Nie przemęczałem się , nie stresowałem, nic mnie nie bolało(barki łopatki plecy nie ruszone), dzień przed wypiłem 1.5 piwa .Pamiętam że podobny przypadek miałem jakiś czas temu. W szpitalu podłączyli mnie pod kroplówkę którą sobie pól dnia po woli sączyłem a wyjasnienie było proste ,PRZEGRZANIE...(G prawda tyle powiem).Kiedyś zdarzyło mi się parę omdleń w sumie nawet bez większej przyczyny (klub,dom,szkoła) badania wyszły dobrze a nawet lepiej. Z samej nerwicy mógbłym dopasowac do siebie z 2-3 rodzajów(nerwica lękowa odpada) , TIA,serce,może coś innego? Jakies propozycje, podpowiedzi? Ktoś coś wie,miał ? Potrzeba wiecej szczegółów ?Pytajcie