Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak to jest z odstawianiem leku przy nerwicy?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NerwicaDoPiachu

Odstawianie leków to strzał w stopę! A raczej wystrzelanie w nią całego magazynku. Ja odstawiłem i przez 2 miesiące byłem zdrowy, a po tym spadło na mnie jak grom jeśli myślisz że mając nerwice jest źle to po odstawieniu jest tak samo tylko że 10 razy gorzej. Ja odstawiłem bo nie mogłem skontaktować się z psychiatrą przez moją prace. Teraz wiem że wolałbym rzucić tę robotę ale żeby tylko dostać receptę. Wielu ludzi też rezygnuje z magicznie działających tabletek przez ich cenę, nie dziwie się mój psychiatra przepisywał mi Lesinelle nawet do 85zł za opakowanie. 1 opakowanie na ok 26 dni zależy od dawki.

Cześć. Odstawiłam leki;) miałam major depression przez około 5 lat brałam leki na depresję cipralex miałam też lekkie napady paniki skoki ciśnienia szybkie tętno po jakimś czasie czułam ze organizm nie potrzebuje już tego leku powoli zmniejsza lam dawkę jak wracał lek brałam cała dawkę ale jest to związane z odstawianiem leku.potem raz na tydzień i w końcu poczułam ze mogę bez niego dać radę. Oczywiście ie mam też nerwice , ale odpowiednią terapia pomaga zmienić tok myślenia pomagają tez techniki oddechowe. Najważniejsze jest unikanie stresu i sytuacji stresogennych. Trzymam za was kciuki. Dobry lekarz jest bardzo pomocny.