Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Mario28

Rekomendowane odpowiedzi

Itam, od okolo miesiaca moje zycie przybralo format koszmaru... Zrobilem serie badan ( ekg serca, krew, morfologie, pluca, badania na tarczyce, neurologa, poziom cukru we krwi) i okazalo sie ze wszystko idealnie. Jestem sportowcem, wiec solidnie jem i dbam o siebie. Pozornie wszystko dobrze, ale niestety tak nie jest. Od pewnego czasu odczuwam silne uczucie niepokoju, lek przed czyms, zilne zdenerwowanie. Szczegolnie nasila sie w miejscach zamknietych jak np fryzjer czy chocby moja praca. Do tego dochodza mdlosci, dretwienie rak, czesto szybkie bicie serca, niemoznosc skupienia sie, wieczny stres, problemy ze snem, suchosc w gardle, klopoty z przelykaniem sliny. Bywa ze przy wyjsciu na ulice nogi uginaja mi sie podemna i czuje jakbym mial zaraz zemdlec. Zle czuje sie w autobusach i tramwajach oraz kiedy robie zakupy. Jestem czesto zmeczony i nie moge dac tyle z siebie ile bym mogl na treningu. Pamietam ze w czasach dziecinstwa rowniez mialem problem z nerwami i szczegolnie z przelykaniem posilkow. Ale wtedy to minelo. Najgorzej jest na ulicy i te napady *slabosci*. Bylem u lekarza i stwierdzil ze jestem przemeczony. Zapisal mi potas i magnes z wit b6, zwykle ziolowe tabletki uspokajajace. Ale to nie pomaga. Przeraza mnie to ze nie jestem typem slabego goscia a to poprostu mnie pokonuje. Trenuje juz pare ladnych lat z duzymi efektami a nawet sukcesami, a obecny stan wywala moja zycie do gory nogami. Uciekla gdzies pewnosc siebie i stanowczosc. Zauwazylem ze pomaga alkohol, ale nie chce tego robic bo to droga do nikad. Czy to nerwica? Co dalej? I jak z tym zyc? Jakie podjac kolejne kroki?

Do Mario28 Co do badań to holter może pokazać czy osłabienia nie wynikają z jakiejś arytmi.Piszesz że czasami nie możesz przełknąć jedzenia,przeciętny człowiek nie zdaje sobie sprawy jakie bakterie mogą siedzieć w nie do leczonych albo źle wyleczonych zębach,drugim problemem są dziąsła i kieszonki w których mogą siedzieć takie patogeny co mogą nam uszkodzić stawy serce,mózg,wzrok,słuch,Może tu pomóc listerin i nić dentystyczna oraz prawidłowa technika czyszczenia nią.